imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A teljes nemzetközi mobilpiac profitjának 35%-át termelte az iPhone X


A Counterpoint Research piackutató cég felmérése alapján kifejezetten jól teljesített az iPhone X a negyedik negyedévben. Elvileg egymaga ötször több profitot generált, mint 600 Androidos gyártó összesen.

Tavaly innen-onnan lehetett hallani olyan hangokat, miszerint nincs kereslet az iPhone X-re, senki nem veszi a készüléket, meg hogy az Apple máris visszavett a gyártásból. Épp csak az iPhone X-nek felejtettek el szólni erről, aki így élt önfeledten, mint Marci Hevesen. Egy valamirevaló iPhone-nál pedig ennek része az is, hogy úgy lapátolja a profitot az Apple-nek, mintha nem lenne holnap.

A Counterpoint friss felmérése szerint 2017 negyedik negyedévében az iPhone X egymagában volt felelős a nemzetközi mobilpiac által termelt profit 35%-áért. Ha belegondolunk, ez azért elég súlyos szám: ha semmilyen más készülék nem lett volna a világon csak iPhone X, akkor is megmaradt volna az üzletág nyereségének harmada (feltéve, hogy ugyanannyian veszik a készüléket).

A többi iPhone-nak sem volt miért szégyenkeznie. Az iPhone 8 19,1%, nagyobb testvére pedig, az iPhone 8 Plus 15,2%-nyi profitot hozott a konyhára. De még az iPhone 7 és 7 Plus is képes volt 10% fölött szakítani együttesen. Ami pedig végképp megdöbbentő számomra, hogy még a három éves iPhone 6 is feljutott a listára, nem is rossz, 1,8%-kal. A TOP10-be csak a Galaxy Note 8 (3,9%) és a Galaxy S8 Plus (1,7%) fért fel a konkurencia közül.

Az Apple tehát a teljes profit közel 85%-át vitte el.

Ennek biztosan örülnek majd a befektetők. Már csak azért is, mert mindez 1%-os növekedést jelent az előző évhez képest úgy, hogy közben a globális piac összprofitja 1%-ot csökkent. Tehát egy szűkülő területen sikerült növekedést produkálni.

Mint mindig, most is érdemes annak a tudatában kezelni a fenti számokat, hogy az Apple soha nem osztja meg a készülékekre bontott eladásokat, így a Counterpoint adatai sem ellenőrizhetők le. Könnyen lehet, hogy a felmérés nem pontos. Ennek ellenére nagy vonalakban valami ilyenre lehetett számítani kutatás nélkül is, szóval hatalmas tévedések biztosan nincsenek benne.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!