imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A teljes svájci óra piacot beelőzte az Apple Watch


Nemcsak, hogy az előző negyedév volt az Apple okos órájának legjobbja, egyben pontot tett egy egész éves menetelés végére is, amelyben minden korábbi rekord megdőlt. Mellesleg pedig bedarálta az egész svájci óra picot szőröstől-bőröstől.

Minderől az ismert elemzőcég, a Canalys jelentéséből tudunk, mivel az Apple továbbra sem közölt pontos részleteket az Apple Watch eladásairól. Az még mindig az „Egyéb“ kategóriába van egybevonva az Apple TV-vel, az AirPodsszal és a Beats termékekkel, és legközelebb már a HomePoddal is. Az elemzőket ez persze nem állítja meg abban, hogy a rendelkezésükre álló adatokból és módszerekkel ne próbáljanak meg becsléseket adni. Ha pedig igazuk volt, akkor tényleg döbbenetes, mekkorát ment az Apple Watch 2017-ben.

A Canalys szerint körülbelül 18 millió példányt értékesíthettek, ami 50%-os (!) növekedést jelent a tavalyi 12 millióhoz képest. Ebből a 18 millióból 48% lehetett a szeptemberben debütált Series 3, a maradék 52%-on pedig a Series 2 és a régebbi modellek osztozkodnak. A Series 3-ak közül 13% százalék választotta az LTE-s modellt. A relatív alacsony szám feltehetően azzal indokolható, hogy az órával történő telefonálást limitált mennyiségű országok limitált mennyiségű szolgáltatója támogatja csak.

Ha nem is tökéletesen pontosak ezek a számok, hozzávetőlegesen biztosan igazak lehetnek. Több másik elemzőcég is hasonló összeladást kalkulált. A Creative Strategies például 17,4 milliót, az Asymco pedig 17,7 milliót. Úgy látszik tehát, hogy az okosóra valóban egy olyan szegmens, ami a stagnálásba hajló laptop, asztaligép, tablet és okostelefon piacon növekedést tud mutatni. Az Apple pedig jókor rukkolt elő jó időben a jó termékkel a taroláshoz.

Olyannyira, hogy az IDC elemzője, Francisco Jeronimo szerint az előző negyedévben most először sikerült elérni a korábban lehetetlennek tűnő lélektani határt: az Apple több Watchot szállított le, mint amennyi órát a svájci óra gyártók együttvéve. Magyarul mostanra az Apple lett a legnagyobb óragyártó a világon, ami azért elég brutális, tekintve, hogy még három éve sincs, hogy kijött az első széria…

Forrás: Macrumors

Ha te sem szeretnél lemaradni az okosóratrendről, akkor az iSTYLE webshopjában pillanatok alatt pótolhatod restanciád. A Series 1 ráadásul csak 89 900 forintba fáj!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!