imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Teljesen eltűnhet az iPhone-okról az előlapi kamera lencséje


Mármint ami a látványt illeti, természetesen az előlapi kamera továbbra sem opcionális tartozék a szelfi-korszakban.

Ahogy annak korábban már alaposabban is utánajártunk, az iPhone-ok a világ legkülönbözőbb pontjairól kapnak kisebb-nagyobb alkatrészeket. USA, Kína, Japán, Dél-Korea, Olaszország, Franciaország, Ausztria, Szingapúr csak egyikei azon országok hosszú listájának, ahonnan valamelyik gyártó valamilyen alkatrészt gyárt az Apple-nek.

Egyike ezen gyártóknak a Largan Precision például egyetlen kis alkatrészt, az előlapi kamera lencséjét biztosítja. És hogy ez miért érdekes számunkra? Mert kínai elemzők információi szerint a szóvan forgó vállalat 2020-ra olyan speciális fekete borítású lencséket fog kiadni, amelyek lényegében teljesen beleolvadnak majd a telefonok előlapjába.

Jó eséllyel tehát a jövő iPhone-jai is ide fognak tartozni, aminek Jony Ive minden bizonnyal rettenetesen örül. A dizájnpápa ugyanis egy olyan iPhone-t vizionál magának, amelyik pusztán egyetlen üveg-monolitból áll, egy „tökéletes forma“. A káva minimálisra eliminálása után az előlapi kamera lencséjének eltüntetése még egy lépés a vízió felé.

Erről a pöttyről beszélünk egyébként.

Érdekes egyébként látni, hogy milyen kis apró, lehetetlen területeken van szükség innovációra ahhoz, hogy egyre jobban csiszolódjon az iPhone formaterve. Soha nem gondoltam úgy a csak bizonyos szögekből észrevehető lencse „foltjára“, mint nem kívánatos elemre, de most, hogy felhívták rá a figyelmet, hogy akár eltüntethető is lehetne, szinte egyenesen várom a fejlesztést.

Merthogy valaki, valahol a világban most is éppen azon dolgozik napi 8 órában, hogy fekete borítású milliméteres nagyságrendű lencséket készítsen az okostelefonoknak…

(via MacRumors)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!