imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Teljesen letisztította a Shazamot az Apple


Alig egy évvel a felvásárlás után eljött a pillanat, hogy az Apple legyaluljon minden olyan külső szolgáltatást, ami nem szolgálja a vállalat hosszútávú érdekeit.

Körülbelül egy évvel ezelőtt vásárolta fel az Apple az egyik legnépszerűbb zenefelismerő alkalmazást, a Shazamot. Nem sokkal az üzlet nyélbeütése után rögtön ki is kapcsoltak minden reklámot, ami korábban az ingyenes verzióban benne volt. Aztán látszólag nem történt semmi egy darabig.

A múlt héten viszont tovább folytatódott a tisztogatás, noha a kapcsolódó frissítéshez csak annyit írtak, hogy bugfixeket és teljesítménybeli optimalizálásokat tartalmaz. Kiderült ugyanis, hogy az Apple egyetlen mozdulattal kivett minden külső szolgáltatást az SDK-ból.

Nevesítve az érintett szolgáltatásokat: AdMob, Bolts, DoubleClick, Facebook Ads, Facebook Analytics, Facebook Login, Inmobi, IAS, Moat és Mopub. A frissítés után egyedül a Microsoft-féle HockeyApp SDK maradt az alkalmazásban, amire nem találtunk egyelőre érthető magyarázatot. Az Androidos változatban maradt minden a régiben.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!