imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Teljesen megújult az App Store Preview felülete


Egy régebbi, iTunes-t érintő újítás óta a webes App Store lényegében katalógussá lényegült át. A mostani változások ezt a tavalyi döntést követik le a webes felületen. Meg kell hagyni, jelentősen szebb lett.

Mindenki, aki valaha is használni kényszerült az alkalmazást tudja, hogy az iTunes az évek során valami elképesztően nagy, átláthatatlan monstrummá nőtte ki magát. Úgy tűnik, tavaly ősszel ezt az Apple is belátta végre, és a probléma orvoslására kiadták az iTunes 12.7-es frissítést.

Az update az egyszerűsítést jegyében eltörölte a komplett iOS App Store-t és a Ringtone szekciót az appból. Ami maradt, az igazából egy jól körülhatárolt média lejátszó és bolt, ahol zenéket, filmeket és sorozatokat élvezhetünk anélkül, hogy még másik 100 funkcióval is számolnunk kéne. Mi speciel kifejezetten örültünk az egyszerűsítésnek, valóban átláthatóbb lett az applikáció (bár a Waltr 2 használatával a világért sem hagynék fel).

A változtatás egyben magával hozta azt is, hogy az App Store webes előnézetének bizonyos elemei teljesen funkciójukat vesztették. Például az agyvérzés kerülgetett tőle, hogy a Preview minden egyes alkalommal automatikusan megnyitotta az iTunes-t, úgy hogy ugyebár már nem volt ott egy darab alkalmazás sem amit letölthetnék…

Ha nem is egyik napról a másikra, de az Apple végre megoldotta a helyzetet és kiadta az App Store Preview felületének egy újragondolt változatát. Ennek több okból is örülhetünk: egyfelől megszűntek a fentihez hasonló anomáliák, másfelől sokkal szebb, modernebb lett a korábban kissé avétosnak ható dizájn. Na meg az sem utolsó, hogy az iOS-es appoknál figyelmezteti az arra járót, hogy a letöltést csak a készülékén tudja megkezdeni.

Többet talán nem is érdemes róla írni, nézzétek meg és mondjátok el, nektek hogy tetszik. Külön felhívnám a figyelmet a screen shotokra, amelyek automatikusan iPhone X dizájnt öltöttek, amennyiben olyan appot nézegetsz, amely optimalizálva van a legújabb csúcsmodellre is.

Forrás: Macrumors

Egy plusz tipp azoknak, akik hiányolják az App Store-t az iTunes-ból: az Apple mellékágon kiadott egy extra, 12.6.3-as verziószámú kiadást is, amely még tartalmazza az alkalmazásboltot.

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!