imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tényleg 3 GB RAM-mal jön az iPhone 7 Plus


Nem tévedtünk, amikor a bemutató előtt arról írtunk, hogy az iPhone 7 lesz a világ leggyorsabb telefonja. Most az új Geekbench eredményekből az is kiderül, miért.

Az Apple, szokásához híven, nem közölt részletek az új iPhone-ok memóriájának méretéről. Biztosat elvileg csak akkor mondhatunk, ha a már megjelent telefonokat szétszedik – mint ahogy azt az iFixit csapata minden évben meg is szokta tenni. Addig is maradnak a benchmark tesztek, amik bár általában nem szoktak nagyot tévedni, gyakorlatilag 100 százalék, hogy a múltkor és most is a tuti eredményeket látjuk.

Unknown-10

 

A bejelentés előtti hírek szerint az iPhone 7 Plus duálkamerás megoldása tette indokoltá, hogy a 6s-ben is meglévő 2 gigabájtos méretet növeljék. Amibe – főleg így a keynote után – van is ráció.

A Plus modellnél ugyanis, minden egyes kép készítésekor két darab nagyfelbontású képpel kell megbirkóznia a rendszernek. A tele és a széleslátószögű objektív is két darab 12 megapxieles képet készít. Ezeket kell a telefonnak egy képpé gyúrnia, így elérve az optikai, illetve a fejlettebb szoftveres zoomot. Emellett az új kamera már mélységélesség-térkép létrehozására is képessé vált, aminek köszönhetően bokeh-effektelt képeket is lehet majd lőni. Mondanom sem kell, de ez is erősen számításigényes folyamat, ami jócskán igényli a RAM-ot.

plus

A Geekbench eredménye megerősíti azokat a feltételezéseket is, miszerint a sima iPhone 7 marad a 2 gigabájtos memóriánál. Való igaz, hogy itt is óriási fejlődésen ment keresztül a kamera, de azért mégsem kell neki annyi műveletet elvégezni a háttérben, mint nagyobb testvérének.

i7

Ahogy az a képeken látható, a proceszoradatokkal nem stimmel valami. A bemutatón azt állították, hogy a chippek 4 magosak lesznek, a képeken viszont csak 2 mag látható mindkét modell esetében. Valószínűleg csak annyiról van szó, hogy a Geekbench egyelőre még nem tudja mérni az új A10 Fusion energiatakarékos két magját, vagy a tesztek alatt eleve csak az erősebb magok kapcsoltak be.

alGVuoVYfFpuqK5o.0

 

Tesztek ide vagy oda, az nem kérdés, hogy mindkét modell nagyon fog hasítani. Persze mindig jönnek azok, akik nem mulasztják el felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen-olyan Androidos telefonok már időszámításunk előtt 8 gigával mentek. Nekik ajánlom ezt a cikket, az iOS memóriakezeléséről.

Forrás: macrumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!