imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tényleg szükség van egy 4 inches iPhone 6c-re?


Az Apple még az idén bemutatja az iPhone 6s és 6s Plus telefonokat. Ezek valószínűsíthetően nagyon hasonlítanak majd az iPhone 6-ra külsőleg, de komoly hardverfrissítésre lehet számítani. A legpontosabban talán Ming-Chi Kuo tippelte meg, hogy milyen lesz az Apple új telefonja. Az egyelőre viszont még számára is rejtély, hogy lesz-e egy olcsóbb 4 inches modell a 6s-ek mellett.

A legutolsó jóslatában azt mondta, szerinte nem valószínű a iPhone 6c érkezése. Az elérhetőbb áron lévő iPhone ötlete először az 5c-vel jelent meg. A telefon külseje műanyagból készült, és ezt büszkén hangoztatta az Apple is a bemutató során. Egy olyan műanyag telefon, ami nem akar másnak látszani. Az iPhone 6c-nek viszont nem ez lenne a különlegessége. A pletykák szerint 4 inches kijelzővel érkezne, éppen akkorával, mint a most kapható 5s-eké. Ez a modell pedig még jelenleg is nagyon közkedvelt a kisebb mérete miatt. Személy szerint én is azért nem váltottam iPhone 6-ra, mert kényelmetlennek tartom a 4,7 inches kijelzőt, az 5s mérete viszont pont ideális.

Egy gyönyörű koncepció terv az iPhone 6c kinézetéről.
Egy gyönyörű koncepció terv az iPhone 6c kinézetéről.

Ami az 5s hardverét illeti, ezt a réteget ki fogja szolgálni még egy évig biztosan. iOS támogatást is fog még élvezni két évig biztosan. Reális esély van arra is, hogy az árát csökkentik az új telefonok megjelenésével. A 6c viszont már a megjelenéskor sem lett volna elérhetetlen áron, és NFC chipet is került volna bele valószínűleg, ezzel is népszerűsítve az Apple Pay-t. Egy erősebb hardverrel megspékelve, már az 5s tulajok nagy része elgondolkodna a készülékváltáson. A műanyag telefonváz viszont biztosan visszatartana ettől néhány embert.

2014-ben 20%-a az iPhone felhasználóknak 5c-t használt. Ez az arány 2015-re jelentősen csökkent.
2014-ben 20%-a az iPhone felhasználóknak 5c-t használt. Ez az arány 2015-re jelentősen csökkent.

Nézzük meg kicsit a számokat. 2014-ben az iPhone tulajdonosok körülbelül 20%-ának volt 5c modellje. Ez pedig egyértelműen azt mutatná, hogy igenis van létjogosultsága a 6c-nek is. Ennek ellenére a hírek szerint az Apple elvetette az olcsóbb modell ötletét. Ezt sok analitikus azzal magyarázza, hogy kevés ember lenne a célközönsége ennek a terméknek, ugyanakkor az árrés jóval kisebb lenne, mint a 6s modellek esetében, ezért pedig nem éri meg felsorakoztatni egy c sorozatot is az új s mellé. Az elemzések alapján azok, akik ezeket a modelleket választanák, megveszik majd az 5s-t olcsóbban. Így pedig nem keletkezik tényleges piaci rés. Ugyanakkor az Apple így teljesen megfosztja a vásárlóit attól, hogy választhassanak új 4 inches Apple telefont.

iPhone6C_003
Ilyen is lehetett volna a 6c, igaz ez 4.7″-es.

Összefoglalva, a válasz a kérdésre igazából az, hogy nem olcsóbb, gyengébb konfigurációjú telefonra van szükség, hanem egy új 4 inches modellre. Természetesen mindenkinek eltérő az, hogy milyen Apple telefon lenne az ideális számára. Én például egy új felső-kategóriás kivitelű 4 inches iPhone-nak örülnék a legjobban. Viszont sajnos a dolgok jelenlegi állása szerint sem 6c-t, sem másmilyen 4 inches modellt nem mutat be idén az Apple. Majd jövőre talán.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!