imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tényleg ugyanolyan gyors az iPhone XR, mint a csúcskészülékek?


Röviden? Igen! De igazából nem is ez a meglepő, hanem, hogy van, amiben még gyorsabb is, mint a minden hájjal megkent iPhone XS és iPhone XS Max…

Most, hogy már egy ideje a nép kezében forog mindhárom modell, végre utána lehet járni, hogy vajon nem sumákolt-e az Apple, amikor azt mondta, hogy az iPhone XR alacsony árával ellentétben, pontosan ugyanazt tudja teljesítményben, mint az iPhone XS és iPhone XS Max. Tekintve, hogy az összes idei modellben ugyanaz a brutálerős A12 Bionic processzor dobog, talán nem olyan meglepő, hogy

valóban, pontosan ugyanolyan erős, mindhárom modell.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az iPhone XR egymagos teljesítményben 13%-kal, többmagosban pedig 10%-kal gyorsabb, mint a tavalyi csúcsmodell, az iPhone X. A GPU-t megtornáztható, Metal API-n alapuló teszt szerint pedig a grafikai teljesítmény egész durva 40%-ot nőt. Ezt tehát mindenképp érdemes fejben tartaniuk azoknak, akik iPhone X és iPhone XR között vacillálnak.

És ez még nem minden! A Macworld által közölt tesztből kiderült, hogy grafikai teljesítményben az iPhone XR bizonyos esetekben még bizony az iPhone XS-eknél is izmosabb tud lenni, igaz nem számottevően. Ennek oka természetesen, hogy ugyanannak a GPU-nak az iPhone XS esetében 85%-kal, az iPhone XS Max esetében 125%-kal több pixelt kell kirajzolnia.

Jelentős előnye azonban az iPhone XR-nak az akkumulátoridőben van. Míg a szigorú benchmarktesztek szerint a iPhone XS Max-nál 19 perccel, az iPhone XS-nél egy órával tovább húzta a telefon, addig ezek a számok életszerű használat során 30-35 percre és 2 órára növekedhetnek a Macworld szerint.

Külön érdekes, ha az iPhone 7 Plus-szal vetjük össze. Ugyebár mindkét készülék ugyanakkora, 2 900 mAh-ás aksival érkezik és mindkettő kijelzője LCD technológiával van szerelve. Sőt, az iPhone 7 Plus kijelzőjének területe még 7%-kal kisebb is. Ennek ellenére az iPhone XR mégis 1 óra 45 perccel tovább bírta a terhelést, mint a 7 Plus. Nem véletlen állítjuk, hogy az iPhone XR-nak van a valaha volt legjobb üzemideje az iPhone-ok közül.

Tény és való ugyanakkor, hogy az ember nem benchmark tesztek alapján választ magának telefont. Ha kíváncsiak vagytok, hogy tetszett nekünk az iPhone XR valós használat során, olvassátok el tesztünket.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!