imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Apple Watch

Térkép navigáció kikapcsolása Apple Watchon


Az Apple Watchot ezer féle módon szabhatjuk személyre. Ezek közül az egyik a Térkép navigáció kikapcsolása, így nem válik az órádból miniatürizált térkép.

Mielőtt még brutálisan rárontanál a most következő beállításra, szeretném egy kicsit méltatni az Apple Watch ezen funkcióját. Annak ellenére, hogy a régebbi Apple Watchokon sok minden lassúcska, nem működik vagy egyszerűen az Apple nem támogat bizonyos funkciókat, a térképes navigáció hibátlanul, gyorsan teszi a dolgát.

Lépésről lépésre vezet, és az új információk csepegtetése közt megpöccinti a felhasználó csuklóját, úgy mintha értesítést kapott volna. Ez egyébként gyalogos közlekedésnél kifejezetten jó, nem kell telefonnal a kezünkben járkálni, a hideg téli időszakokban különösen előnyös. Ugyanakkor vannak olyan helyzetek is, amikor amúgy is előttünk van a navigáció, például vezetés közben: ekkor érdemes kikapcsolni az Apple Watch ezen extra funkcióját.

Ahhoz, hogy ezt megtedd nem is kell mást, mint a szokásos módon megkeresni a Wach alkalmazást az iPhone-odon. Ezt követően görgess le a Térkép menüponthoz, és deaktiváld az értesítést. Miután ezt a kapcsolót kikapcsolod, az Appel Watchon azonnal megszűnik a navigálás, tehát nem csak a rezgést és a hangértesítést kapcsoljuk ki ezzel.

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!