imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tervezz saját pályákat az Adventure Time Game Wizarddal!


Az Adventure Time Game Wizard a Cartoon Network és a Pixel Press együttműködéséből született platformer játék, aminek különlegessége hogy saját pályákat is tervezhetsz vele, amiken a Kalandra fel! karaktereivel játszhatsz.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mindig is imádtam azokat a játékokat, ahol a fejlesztők készítette pályák mellett bárki tervezhet új szinteket vagy játékmódokat. A számítógépes játékok körében a beépített pályaszerkesztő már nem annyira meglepő funkció, de az iOS-es játékok között maximum elvétve találni ilyet. Szerencsére az Adventure Time Game Wizard ezt a tábort erősíti, ráadásul még egy csavarral: a pályákat nem csak az alkalmazáson belül tervezhetjük meg, hanem akár papírra rajzolva is.

Nézzétek meg a játékról készített bemutató videónkat:

A Pixel Press technológiájának köszönhetően ugyanis a kézzel rajzolt pályaterveket beszkennelhetjük az iPhone vagy iPad kamerájával, amit a program néhány pillanat alatt digitalizál, és már játszhatunk is a saját pályánkon.

Ha papíron akarunk pályát tervezni, ahhoz le kell töltenünk a játék weboldaláról a megfelelő alaprajzokat, amiket kinyomtatva már el is kezdhetünk alkotni. Itt arra érdemes odafigyelni, hogy lehetőleg viszonylag jó minőségben nyomtassuk ki a négyzetrácsos lapokat, mert a teszt során azt tapasztaltam, hogy a gyenge minőségű alaprajzok szkennelése nem mindig pontos.

Az alkalmazáson belüli pályaszerkesztő egyébként nagyon egyszerűen használható, viszont elég sok funkcióval bír ahhoz, hogy egészen ötletes és egyedi pályákat hozhassunk létre, amik ráadásul meglepően óriásiak és komplexek is lehetnek.

Az általunk tervezett pályákat meg is oszthatjuk a többi játékossal az Arcade menüben, és ugyanitt tölthetjük le a mások által tervezett és feltöltött pályákat. Még csak most mutatták be a játékot, így azzal az elképzeléssel nyitottam meg a közösségi részleget, hogy valószínűleg csak egy-két hétköznapi pályával találkozok, de meglepetésemre már most egészen sok ötletes pályát találni.

Azoknak pedig, akik amúgy is kedvelik az Adventure Time-ot, a játék története sem fog csalódást okozni. A rajzfilm hangulatát tökéletesen átadja a játék, ami során rengeteg, a sorozatból ismerős helyszínt bejárunk, és a két főszereplő, Finn és Jake mellett más ismert szereplőkkel is játszhatunk.

AT_GameWizard_Design_iPad

Az Adventure Time Game Wizardot csak ajánlani tudom bárkinek, aki kedveli vagy az Adventure Time-ot, vagy a pályaszerkesztést, pláne ha mindkettőt.

• Adventure Time Game Wizard letöltése az App Store-ból (iPad & iPhone, 4,99 €)
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!