imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Testreszabás szó szerint: fülhöz igazodó AirPods


Újabb izgalmas szabadalomra tett szert az Apple, amelynek segítségével a vállalat eljövendő fül- és fejhallgatói pontosan rád szabottan muzsikálnának.

10 063 960-as számon adott be és nyert el szabadalmi kérelmet az Apple az Egyesült Államok Szabadalmi és Végjegy Hivatalától (USPTO). A beszédes, „nyomásérzékeny fülhallgatók és rendszerek, valamint ezek felhasználási módjai“ című beadvány pontosan azt takarja, amit a neve mond: egy speciális, nyomásérzékeny fülest.

Noha hirtelen erősen megkérdőjelezhető a nyomásérzékelő létjogosultsága egy fülesben, a szabadalom leírása eloszlat minden kételyt. Az érzékelő (vagy akár több is) ugyanis azt a célt szolgálná, hogy információval szolgáljon viselője fülének alakjáról. Ahol nagyobb a nyomás, ott értelemszerűen szorosabban illeszkedik a füles, ahol alacsonyabb, ott meg lazábban.

A fülesben lévő processzor a kapott információkból összerakna egy „akusztikai modellt“ a felhasználó füléről, majd ahhoz mérten állítaná be a füles hangképét, a hangerőt, az adott frekvenciatartományok dominanciáját és a többi jellemzőt. Magyarul teljesen mértékben testreszabott zenei élményben lehetne részünk, szó szerint. Elég menő!

Természetesen, ahogy bármilyen másik szabadalomnál, úgy ennél se lehetünk biztosak a megvalósulásban. Az Apple évente kismillió kérelmet ad be és csak töredéke jut el a végleges fázisba.

Forrás: AppleWorld.Today

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!