imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tesztelhető a Microsoft Office Touch Bar megoldása


Végre megérkezett az irodai életből kirobbanthatatlan Word, Excel, Powerpoint szentháromságának is Touch Bar támogatása. Ha sehogy sem tudod fejből megjegyezni az Excel-függvényeket, vagy csak jobban szeretnél fókuszálni a szerkesztett szövegre, (és persze egy új MacBook Prót használsz), akkor itt az idő egy frissítésre.

Bár októberben, a Touch Baros Prók bemutatásakor már elhintették, hogy a Microsoft alkalmazásai is hamarosan támogatni fogják az új funkciót, erre idáig várni kellett. Most sem teljes még az élmény, egyelőre csak azok tölthetik le a frissítést, akik beléptek a Office Insider béta programjába, de legalább kaptunk valami kézzelfoghatót. Nem is baj a késés, a tavalyi évben csak nagyon kevesek szerezhették be az új gépeket, mivel nem voltak túl acélosak a raktárkészletek.

macbook-pro-office-touch-bar

Nagy meglepetésekre nem kell számítani, a Word, PowerPoint, Excel és Outlook programok elsősorban a gyorsabb formázást kapják az integrációnak köszönhetően. Lehet majd vastagon és dőlten szedni a betűket, aláhúzni a legfontosabb gondolatokat, színezni a karaktereket, és beállítani a felsorolás típusát. Mindezt persze egyetlen érintéssel. A Word talán az egyik leghasznosabb újítás, hogy a Touch Bar-nak hála beléphetünk az úgynevezett Focus Mode-ba, ami elrejt minden menüszalagot és szerkesztő ablakot, hogy valóban csak a lényeggel foglalkozzunk.

A Power Pointnál a gyorsformázáson kívül leginkább az objektumok mozgatására lesz kiváló az érintősáv. De természetesen adott a lehetőség a diák közötti léptetésre is. Az Excel esetében a különböző formulák beszúrása segíthet a legtöbbet: a Touch Barra kihelyezett függvényjavaslatok azonnal előjönnek, amint valamelyik cellába egyenlőségjelet írunk. Elsősorban a leggyakrabban használtak jelennek majd meg itt, például a summa vagy az átlag. Ezeket egy zöld vagy piros gombra nyomva lehet majd jóváhagyni vagy elutasítani.

office-for-mac-adds-touch-bar-support-2

Okosodott az Outlook is. Természetesen javarészt az emailek kezeléséhez szükséges gombok jelennek majd meg a Touch Baron. De ezen kívül például kifejezetten hasznos még, hogy a mostanában szerkesztett dokumentumokat is érintéssel csatolhatjuk majd az üzenethez. Ahogy az is, hogy a “Today view” gombbal láthatjuk a napi teendőinket és naptáreseményeinket, így egyszerűbb és kényelmesebb lesz például időpontokat egyeztetni. Ráadásul Skype hívásokat is azonnal indíthatunk, vagy zárhatunk le, valamint megoszthatjuk az asztalunkat is.

Összegezve tehát pontosan azt kaptuk, amire számítottunk is. Azok, akik nem szeretnének béta programokat használni se legyenek türelmetlenek, feltehetőleg nem kell már sokat várni a publikus verzió megjelenésére sem.

3

Vállalkozó kedvűek pedig ezen a linken keresztül jelentkezhetnek az Office Insider programba.

Forrás: 9to5mac

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!