imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Tetszett a Filmic Pro újítása? Akkor van egy jó hírünk!


Ahogy a keynote-on is láthattuk, az idei frissítés során az iPhone-ok leginkább a kamera terén fejlődtek jelentősen. A komolyabb hardver mellé pedig a Filmic Pro fejlesztőgárdája hoz majd nekünk egy nagyon ütős funkciót az alkalmazásukba, ráadásul mint kiderült, nem lesznek szűkmarkúak!

Az Apple az olcsóbb változatnál bevezetett második, a high-end modelleknél pedig harmadik objektív és a szoftveres finomítások révén jelentősen növelte a kamerák minőségét. Több újítást is kaptunk a gyári alkalmazásba, például az új portré effektust, mely a High-Key Mono névre hallgat, Smart HDR-t, erősebb vakut, QuickTake funkciót, valamint a kifejezetten hiánypótló Night Mode-ot.

Az előlapi kamera is jelentősen fejlődött, hiszen 7 MP helyett 12 MP-es szenzort kapunk, ami immáron képes lesz a 4K 30fps-re, és a lassított felvételre. Utóbbi beceneve a “slofie” lett, mely a slow motion és a selfie kifejezések egybeolvadása révén jött létre.

Ennek ellenére persze vannak olyan felhasználók, akiknek az vállalat saját kamera alkalmazása nem elég. Több minőségi third-party app is van a piacon fényképezésre és videózásra, egy ezek közűl a Filmic Pro is, mely az Apple támogatásával megmutatta nekünk a keynote-on az új funkcióját, mely segítségével egy időben az elő- és hátlapi kamerával is tudunk 4K videót rögzíteni, ráadásul az objektívek tetszőleges kombinációjában.

Aki nem emlékszik, vagy esetleg nem látta a bemutatót, annak a fenti videót mindenképpen érdemes megnézni. Akadnak olyanok, akik már önmagában csak ezért megvennék az új iPhone széria egyik tagját, azonban mint kiderült, még erre sem lesz feltétlenül szükség, hiszen a 2018-as generáció, valamint a tavalyi iPad Pro számára is elérhető lesz az újítás.

A Filmic Pro csapata kissé titokzatos módon csak annyit árult el, hogy az új funkcióval bővülő frissítés valamikor az idei évben lát majd napvilágot. Nyilvánvalóan az iOS 13 szeptember 19-i debütálása után várható valamikor, azonban még így is igen tág az időtartomány. Valószínű, hogy azok a felhasználók, akik emiatt beruháznak az új high-end modellek egyikére – például a sokat sétáló vloggerek -, tűkön ülve várják majd a megjelenést.

Nektek mennyire jön be a Filmic Pro új funkciója? Elképzelhető, hogy használjátok majd?

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!