imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tiltakoznak a fegyvertartók a vízipisztoly emoji ellen


Júniusban adtunk hírt róla, hogy az Apple sikeresen lobbizott azért, hogy ne kerüljön puska emoji a Unicode 9-be. A hét elején aztán az új iOS 10 bétában már feltűntek az ősszel bemutatkozó új és átrajzolt emojik. A hagyományos revolvert egy zöld vízipisztoly váltja, ezzel az Apple folytatja a digitális leszerelést. Ekkor még nem sejtették, hogy milyen messze rúgják el a pöttyöst a Second Amendment Foundationnél, akik most keményen beolvastak az Apple-nek.

Az alapítvány neve trükkös, ugyanis az amerikai alkotmány második kiegészítésére utal, ami a fegyvertartáshoz való jogot mondja ki. Mivel az alkotmánynak megkérdőjelezhetetlen tekintélye van az Egyesült Államokban, ezért a fegyvertartás sokkal jobban védhető egy ilyen névvel, mint ha csak „Amerikai Fegyvertartók Szövetségének” hívnák őket. Az alkotmány második kiegészítését 1791. december 15-én fogadták el a Bill of Rights keretein belül, ami rögtön tíz ponton módosította az 1789-ben életbe lépett alkotmányt. A második kiegészítés így szól:

Mivel egy jól szervezett milícia szükséges a szabad állam biztonsága szempontjából, nem lehet a népnek a fegyverek birtoklásához és viseléséhez való jogát csorbítani.

Érdemes észben tartani, hogy az akkori, az országot vezető generáció még bőven emlékezett a nem sokkal korábbi, a britekkel vívott függetlenségi háborúra, plusz az amerikai állam sem volt épp úgy megszervezve, mint manapság. Azóta viszont eltelt több mint 200 év, viszont a törvény betűje szent, még akkor is, ha megkérdőjelezhető mentális egészségű emberek vehetnek gond nélkül félautomata fegyvereket, amivel aztán valahol – iskolában, moziban, bárban – vérfürdőt rendeznek. Amire a fegyvertartás mellett érvelők azt válaszolják, hogy ha valakinek lett volna ott fegyvere, akkor simán lelövi az illetőt, és nincs probléma. Az Apple láthatóan a fegyvertartás visszaszorítása mellett van, de a vízipisztoly emojival most aztán minden határt átléptek!

vizipisztoly-vs-revolver

A SAF olyan közleményt adott ki, hogy a fal adja a másikat, mi is közöljük:

Az Apple vezetői által meghozott döntés, hogy lecserélik a rajzolt revolvert egy vízipisztolyra, a gyerekesség és a fegyverellenes demagógia kombinációja. Ez nem az abszurd határán van, hanem teljes mértékben át is lépi azt. Ez a fajta intolerancia a fegyvertiltó lobbi démonizáló és gyűlöletkeltő munkájának az eredménye. Most hogy a fegyverellenes lobbi belekényszerítette az Apple-t abba, hogy lecserélje a rajzolt revolvert egy vízipisztolyra, meddig fog tartani, amíg azt nem kezdik el követelni, hogy a vízipisztolyt is távolítsák el? Bár az egész sztori nevetségesnek tűnik elsőre, valójában felhívja a figyelmet arra a totalitárius gondolkodásmódra, ami mögötte áll. Ez már nemcsak a[z alkotmány] második kiegészítéséről szól, hanem az első kiegészítés jogairól is. A fegyverellenes lobbi annyira élesen elkötelezett, hogy még hamis pisztolyok képeit is be akarja tiltani. Nincs kétség, hogy Barack Obama elnök és Hillary Clinton fegyverellenes nyilatkozatai segítik megteremteni ezt a légkört. Ez a szélsőséges politikai korrektség remek példája, de mikor jön el a pillanat, hogy az olyan toleráns társadalom, mint a mienk, meghúz egy vonalat? Lehet, hogy a fegyvertulajdonosoknak kétszer is meg kéne gondolniuk, hogy további Apple termékeket vásároljanak, kivéve ha az Apple beletesz egy rohadt almát ábrázoló emojit is.

– mondta Alan M. Gottlieb, a Second Amendment Foundation alapítója és ügyvezető alelnöke. Nem tudjuk, hogy ezután Tim Cook vajon hogyan fog tudni aludni, vagy Craig Federighinek kell meghúznia magát, ha elhalad egy sötét sikátor előtt? Nem maradt más választás: nem szabad iOS 10-re frissíteni, és akkor a jó öreg revolver emoji is megmarad.

Missouri államban például Eric Greitens kampányvideójába is beletette, hogy megvédi az alkotmány második kiegészítését. Figyelem, ez egy valós kampányvideó:

Források: SAF via AppleWorld.Today

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!