imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook a mesterséges intelligencia jövőjéről beszélt


Ahogy azt korábban már megírtuk, Tim Cook az elmúlt napokban Japánban járt az Apple partnercégeinél. A japán miniszterelnöknél tett látogatása során a Yokohamában tervezett új kutató és fejlesztő központról egyeztettek.

Útja során egy interjúban többek között az Apple és Japán remek kapcsolatáról, illetve a mesterséges intelligencia (Artifical Itelligence – AI) jövőjéről is beszélt. Cook álláspontja szerint a technológia egyáltalán nem érett. Néhány nappal ezelőtt ugyanezt mondta a kiterjesztett valósággal kapcsolatban. Furcsa ezt hallani, tudván, hogy az Apple 9 éve dobta piacra az első iPhone-t, amik mostanra már nem csak használatukban váltak mini komputerrekké, de teljesítményükben is.

Apple Store Japán
Apple Store Japánban

Azt tudjuk jól, hogy az Apple néha óriási dolgokat innovál, más alkalmakkor több éves technológiákat is kihagynak termékeikből, és sok kritika éri őket emiatt. Álláspontjuk szerint bizonyos esetekben nem elég kiforrottak a mellőzött technológiák vagy szükségtelenek. Néhány példa erre a vezeték nélküli töltés, az infra, állapotjelző led, amit Androidos készülékeknél megszokhattunk, vagy az NFC, ami idő közben végül belekerült az iPhone-okba.

AI illusztráció

Cook úgy jellemezte a Yokohamában készülő fejlesztőközpont munkáját, mely olyan háttérfejlesztéseket fog végezni, ami jelentősen eltér majd a Kínába tervezett létesítmény jellegétől. „Nem mondhatok semmit a tervekről, de az itteni feladatunk teljesen más lesz” – magyarázta az Apple CEO-ja.

Tim Cook

Kifejtette továbbá, hogy az Apple szándékai szerint együtt fog működni japán cégekkel különböző projektekben, ami a mesterséges intelligenciához köthető. Olyan fejlesztésekre gondol, amik nagy hatással lehetnek az összes termékre, ennek ellenére a felhasználók nem is gondolnak rá. Így tehát az AI a meglévő termékek és szolgáltatások jobbá tételében fog szerepet játszani.

A mesterséges intelligenciával meg akarjuk növelni a telefonok üzemidejét.

A jövőben talán az Apple Music képes lehet jobban kiismerni a zenei izlésünket és új dalokat ajánlani. Olyan esetekben is kisegíthet, amikor elfelejtjük, hogy pontosan hol parkoltunk. Vagyis kiismeri és megtanulja a felhasználó szokásait, így olyan gesztusokat tesz, amik megkönnyítik az életet. Ez az AI lényege. Az is elképzelhető, hogy lassacskán Siri valóban a személyi asszistensünké válik, és része lesz a mindennapjainknak.

Tim Cook egy Apple Storeban

Említésre került a Sony által kifejlesztett FeliCa (Felicity Card), amit az Apple a szeptember 7-i Keynote-on mutatott be. Ez egy rádiófrekvencián működő chip, ami innentől felelős az ApplePay-jel történő tranzakciók lebonyolításáért, és az iPhone 7-be is ilyet tettek.

Úgy véljük, az emberek nem szeretnek készpénzzel fizetni, és mi szeretnénk lenni a teljes digitális átállás katalizátora… Japán nagyon fontos számunkra. És a FeliCa Japánban készült. A terjeszkedésünk által fontos partner lett az ország.

Tim Cook egyeztet

Nagyon úgy tűnik, Coupertino kezd rendesen összeölelkezni Japánnal. Partnercégek, beszállítók és egy egész fejlesztői hálózat köti ide őket. Néhány elemző szerint a dolgok hátterében a kínai piacon történő eladások csökkenése is állhat, így az Applenek nélkülözhetetlen piaca Japán is, ami szintén hatalmas.

Forrás: Asia Nikkei

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!