imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook: a termékeinkben hangsúlyosak a kisegítő lehetőségek


Mialatt Tim Cook körbejárta egész Európát, meglátogatta a Glasgowban található Apple Store-ok egyikét is, ahol volt szerencséje találkozni Angela Reeddel. A fogyatékkal élő nő szerint sok olyan hasznos rejtett lehetőség van az iPhone-okban, amikről hozzá hasonló társai lehet, hogy nem is tudnak.

Mint az köztudott, az Apple mindig is élenjáró volt abban, hogy a termékeik révén a fogyatékkal élő emberek ugyanarra képesek legyenek, mint az egészséges emberek. A különböző kisegítő eszközöket folyamatosan fejleszti a cupertinói cég, még ha a keynote-ok során nem is fordítanak elég időt ezek ismertetésére. Az elmúlt években számos díjat zsebeltek be köszönhetően ezeknek az eszközöknek, és megannyi embernek segítettek, hogy a technológia ne csak az átlag emberek kiváltsága lehessen.

3D0F527D00000578-0-image-a-1_1486760199434

Tim Cook a boltban történő látogatása során találkozott Angelával, aki nagyon hálás az Apple-nek azért a gondolkodásmódért, amely alapján az almás termékek készülnek. Az Apple CEO-ját mélyen megérintette, amikor a mozgáskorlátozott nő az iPhone-ján képes volt üzenetet küldeni neki.

Nálunk a hangsúly mindig is azon volt, hogy termékeink minél több kisegítő lehetőségekkel rendelkezzenek. Ezeket olyan emberekkel terveztük, akik valamilyen fogyatékkal rendelkeznek. Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek képesnek kell lennie arra, hogy használni tudja a technológiát, nem csak azoknak, akiket az a szerencse ért, hogy teljesen egészségesek…Imádtam a találkozót Angelával, aki küldött nekem egy üzenetet az iPhone-ján. Ez nagyon megérintett.

voiceover_small

Angela Reed a Daily Mailnek elmondta, hogy az AssistiveTouch és Handoff segítségével olyan funkciókat is képes használni, amiket egyébként nem tudna a bénult kezei miatt.

Az iOS 10-ben van egy AssistiveTouch nevű kisegítő lehetőség. Ez tesz egy pontot a képernyőre, aminek segítségével elérhetővé válnak számomra olyan funkciók is, mint a multi-tasking, gesztusvezérlés, hangerő szabályozás, zárt képernyő és a többi – ezek olyan dolgok, amiket nem könnyű használnia azoknak, akik nehezen bánnak a gombokkal.

Reed hozzátette, hogy annak ellenére, hogy az AssistiveTouch már iOS 5-től kezdve elérhető, ő még csak most talált rá teljesen véletlenül. Szerinte az Apple-nek ezeket a lehetőségeket közismertebbé kéne tennie.

Véletlenül találtam erre rá, szóval még mennyi ember lehet, akik nem is tudnak erről az értékes lehetőségről?

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!