imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook az Apple lemásolására biztatta a konkurenciát


Tim Cook a Box vezérigazgatójával, Aaron Levie-vel beszélgetett tegnap a BoxWorks 2015 konferencia keretein belül. A „kandalló melletti” beszélgetésen – a kandallót itt egy iPad jelentette, a kijelzőjén egy képpel – több különböző témakörről is szó esett, például az Apple üzleti szférában történő terjeszkedéséről, valamint a környezetvédelem terén tett erőfeszítéseiről.

Cook elmondta, hogy készek elismerni azt a tényt, hogy az Apple alapvetően nem ért a nagyvállalati piachoz, ezért is van szükségük olyan partnerekre, mint például az IBM, a Cisco, vagy akár maga a Box. A produktivitás növelését nem a munkaidő növelésében látja, sokkal inkább a mobilitás fejlődésében, ami lehetőséget biztosít a cégek számára, hogy újragondolják az üzleti folyamataikat. A partnereken keresztül olyan alkalmazásokat szeretnének kiadni, melyek megváltoztatják azt, ahogyan az emberek dolgoznak.

, a Box CEO-ja és Tim Cook
Aaron Levie, a Box CEO-ja és Tim Cook

Ugyan jelenleg 25 milliárd dolláros bevételt jelent az Apple számára a nagyvállalati piac, Tim Cook szerint ezen a téren sem a piacvezető szerep a céljuk:

Nem a legnagyobbak akarunk lenni. Mindig is a legjobb dolgokat akartuk létrehozni. És mindig hittünk benne, hogy ha mi csináljuk a legjobbat, lesznek emberek akik a legjobbat akarják, így lesz piacunk. Most is ezt csináljuk. Ez a része a cégnek semmit nem változott.

Tim Cook a BoxWorks konferencián

Levie kitért arra az emlékezetes momentumra is, amikor az iPad Pro bemutatója közben a Microsofttól is megjelentek a színpadon, és az Office iOS-es változatát demózták az új készüléken. Tim Cook nem gondolja úgy, hogy ez furcsa lenne:

Ugyan ma is versenytársak vagyunk bizonyos területeken, de az Apple és a Microsoft több dologban lehet partner, mint ellenfél. Az együttműködésünk nagyszerű lehet az ügyfeleink számára. Ezért csináljuk. Nem vagyok híve a haragtartásnak.

Az Apple vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a technológia hosszú ideig kétpólusú volt: létezett az üzleti világ, és az otthoni felhasználók világa. Szerinte ennek nincs sok értelme, mivel a hardver mára ugyanaz lett a két szektorban:

Ha szeretnél egy okostelefont, nem azt mondod, hogy »szeretnék egy nagyvállalati okostelefont«. Ha írsz egy tollal a cégnél, az nem egy nagyvállalati toll.

Tim Cook a BoxWorks konferencián

A Moscone Centerben tartott beszélgetés másik fontos témája a környezetvédelem volt. Tim Cook elmondta, hogy a klímaváltozás valós probléma, és nem szabad úgy tennünk, mintha nem létezne, vagy tagadnunk a jelenséget.

A klímaváltozás valós, és nem beszélni kéne róla, hanem sokkal többet cselekedni. Világossá vált számunkra, hogy képesek vagyunk 100%-ban átállítani az Apple-t megújuló energiaforrásokra. Sokan azt gondolták, hogy teljesen megőrültünk, de haladunk. Az USA-ban jelenleg az Apple minden tevékenysége 100%-ban megújuló energiaforrásokat használ, az arány pedig 90% körül alakul globálisan. Most pedig a beszállítóinkra fókuszálunk.

Tim Cook a BoxWorks konferencián

Noha az Apple nem egy hosszúra nyúló perben vesz részt a vetélytársaival – gondoljunk csak például a folyamatos szabadalmi vitákra a Samsunggal –, Tim Cook nagyon örülne, ha ezt a kezdeményezésüket lemásolná a többi nagy technológiai cég is:

Bárki megcsinálhatná mindezt. Ez egy olyan terület, ahol azt akarjuk, hogy lemásoljanak minket.

Források: MacRumors, Cult of Mac, The Verge, Box Blogs. Képek és borítókép: Box.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!