imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook az Apple oktatási szerepéről és adatvédelmi kérdésekről beszélt


Az Apple vezetője a keddi prezentáció után megosztotta személyes gondolatait az oktatásban vállalt szerepükről és arról is, hogyan látja a Facebook körül kialakult adatvédelmi botrányt.

Érdekes dolgok történtek a héten a tech világban, miközben a Facebook körül már megint óriási a botrány, az Apple kedden egy órán keresztült prezentálta azokat az eszközöket, amikkel az oktatás felé kívánnak nyitni. Nem csoda, hogy Tim Cook is hamar megszólalt a témában, ahogy ilyenkor egy jó CEO-nak illik. Az MSNBC és a Recode újságíróival folytatott csevej során mindkét témában kifejtette álláspontját.

Az adatvédelmi kérdés nagyon kedves az Apple számára, hiszen sok mindent lehet mondani mostanában erre a cégre, de azt nem, hogy ne lenne a mai napig elsődleges szempont a maximális biztonság. A Cambridge Analytica ügy kapcsán Cook elmondta, hogy az Apple számára az a legfontosabb kérdés, hogy a Facebook eleget tesz-e az App Store adatvédelmi irányelveinek.

Emellett azt is hozzátette, hogy az Apple mindig is ellenzője volt a felhasználókról részletes információt összegyűjtögető adatbázisoknak, “mert az veszéllyel van demokráciára és a hirdetők is visszaélhetnek vele.” Később azt is hozzátette, hogy nem híve a szigorú szabályozásoknak, de a Facebook jelenleg olyan helyzetbe kerül, ahol már szükség lehet ezekre.

Nyilvánvaló számomra, hogy valami, nagy mélyreható változtatásra van szükség … Személy szerint nem vagyok nagy rajongója a szabályozásnak, mert néha váratlan következményei lehetnek. Azonban úgy gondolom, hogy ez a bizonyos helyzet annyira szörnyű, és annyira nagy, hogy talán valami jól kidolgozott szabályozásra van szükség.

Arra a kérdésre pedig, hogy mit tenne, ha most ő lenne Mark Zuckerberg helyében frappánsan csak annyit felelt:

Nem kerülnék ilyen szituációba.

A másik még ennél is aktuálisabb témakör az Apple számára az oktatás. Világos, hogy ebben látják a fejlődés lehetőségét. Először csak tyúklépésekben indult a projekt, például megjelent a Swift Playgrounds iPadre, egy rakás programozható játékrobottal együtt, amiken keresztül az iskolások vizuális felületen keresztül alkothatnak valódi programkódokat. Lassan egy éves már a Today at Apple programsorozat is, amely keretén belül minden érdeklődő számára ingyenes oktatásokat tartanak az Apple Store-okban, a tanároknak külön napot szentelnek.

A keddi tanulmányi kiránduláson az is kiderült, hogy mára a Swift a leggyorsabban terjedő programnyelv, az App Store-ban pedig több mint 200 000 alkalmazás van az oktatás szekcióban. Az Apple pedig egy sajátos keretrendszerrel és 3 új szolgáltatással fejelt ezt meg, illetve frissültek az iWork szoftverek és a kreativitás kategóriába tartozó appok. Cook szerint az a legfontosabb, hogy a gyerekek elsajátítsák az élethosszig tartó tanulás képességét. Az Apple-nek pedig az a feladata, hogy ehhez megfelelő eszközöket biztosítson.

Az akarjuk, hogy a gyerekek alkotók legyenek, ne csupán vásárlók.

Tim Cook szerint az emberek nagyon sok időt töltenek el azzal, hogy rájöjjenek mi az életük valódi célja. Ha lehetősége lenne beszélni a gyermek önmagával, akkor megmondaná magának, hogy az örömöt azon az úton fogja megélni, miközben a célja után koslat. “Találj rá a céljaidra… Mindenkinek ugyanaz a célja: az emberiséget szolgálni.

A legtöbb ember rossz kérdést tesz fel magának. A valódi kérdés amire választ keressük: hogyan kellene az emberiség szolgálatára lenni? Mit adhatnék nekik? Ez az amit minden nap meg kellene kérdeznünk önmagunktól. Mert képes vagy apróbb és nagyobb ajándékokat adni. És ezt nem pénzben kell kifejezni. Te magad vagy az ajándék és a szenvedélyed.

Cook végezetül azt is kifejtette, hogy nem a tanárok jelentik az oktatás kihívásait. Szerinte sokan félre értik a helyzetet, a tanárok értéket képviselnek, amit nem kell leváltania a számítástechnikának. A kihívást inkább abban látja, hogyan lehet elősegíteni az ő munkájukat, hogyan lehet “felerősíteni a kreativitást” a tanórákon.

Forrás: Cult of Mac, The Verge és 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!