imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook az év embere a Financial Times szerint


A TIME magazin címét végül nem mondhatja magáénak, azonban a Financial Times Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját választotta az év emberének.

Számítani lehetett rá, hogy az év legfontosabb embereit gyűjtő listák rendre beszámolnak majd Tim Cookról. Az Apple vezérigazgatója a cég ügyeit is meggyőzően vezeti, de az utóbbi időben nem csak a részvényárfolyam emelkedésével vagy az Apple új termékeivel hívta fel magára a figyelmet.

Tim Cook volt ugyanis az, aki idén tett bejelentésével a történelemben először egy Fortune 500-as cég vezetőjeként nyíltan felvállalta homoszexualitását. Ezzel nem kis sajtó visszhangot kapott, volt köztük pozitív és negatív is, de minden esetre vitathatatlanul hozzájárult ahhoz, hogy a munkahelyi nemi egyenlőség egyre közelebb kerüljön a realitáshoz.

Bár a TIME magazin által kiosztott címet végül nem ő, hanem az ebola elleni küzdelem résztvevői kapták, a Financial Times őt nevezte meg az év legfontosabb embereként és természetesen a Verge 50 toplistába is bekerült.

A lap indoklásában nem csak személyes bejelentése, de az egyenlőség jegyében tett egyéb cégvezetői gyakorlatai is szerepelnek, például az, hogy olyan pozíciókba vett fel női alkalmazottakat, amilyenekben általában csak férfi kollégáikat láthatjuk viszont.

Ezen kívül természetesen a Beats-felvásárlás, az iPhone 6 és 6 Plus elsöprő sikere, valamint az Apple Watch nagy érdeklődésre számot tartó bemutatása is szerepet játszott Tim Cook jelölésében.

A Financial Times szerint Tim Cook vezetésével sikerült fenntartani azt a legendás innovatív légkört, amiről sokan azt gondolták, hogy Steve Jobs halálával örökre odaveszett. Ez a találékony csapat, a magabiztos vezetés és Tim Cook remek logisztikai képességei tették lehetővé, hogy a cég a megtorpanás helyett sikerrel vegyen célba újabb szegmenseket.

Az új területek közül a legfontosabb a fizetőeszközök, valamint a divat cikkek világa. Előbbit az Apple Pay funkcióval, utóbbit pedig az Apple Watch-csal sikerült egyelőre magabiztosan izgalomban tartani a cupertinói óriásvállalatnak, igaz, utóbbi gyártásának és értékesítésének megkezdése még várat magára.

További részletek a Financial Times angol nyelvű cikkében.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!