imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

CNN: Tim Cook az év vezérigazgatója


Ilyenkor év vége felé sokan csinálnak mindenféle toplistákat, illetve több helyen is megválasztják az „év emberét”. Tim Cook ugyan a Time magazin év embere elismerését nem nyerte el – az ebola ellen küzdők kapták idén a címet –, a Financial Timesnál viszont sikert aratott.

2014-ben viszont nem ez az egyetlen oklevél – már ha jár ilyen – amit kitehet az irodájában a falra, ugyanis most a CNN is az év vezérigazgatójának választotta. A döntés fő oka az Apple részvényárfolyamának meredek emelkedése volt, és az utóbbi hetek relatív gyengélkedése sem volt elég ahhoz, hogy az Apple CEO-ját hátrébb lökje a listán. Ahogy a rövid ismertetőben fogalmaznak:

Ismét az Apple a Wall Street gyöngyszeme. Ezért választottuk Tim Cookot az év vezérigazgatójának. A részvények ára 40%-ot emelkedett idén, és elérte a mindenkori rekordot a legújabb iPhone-ok illetve az Apple Pay szolgáltatás bemutatásának köszönhetően, valamint a sikerben szerepet játszott a 2015-ben megjelenő Apple Watch körüli érdeklődés is. Vitathatatlanul Cook vezérigazgatói munkája a legkeményebb Amerikában. Meg kellett győznie a szkeptikusokat, hogy az Apple Steve Jobs halála után is képes az innovációra. Bebizonyította, hogy mindenki tévedett, aki ebben kételkedett.

A lista második helyezettje egyébként kissé meglepő módon a BlackBerry CEO-ja, John Chen lett, aki a CNN szerint megakadályozta a cég végleges halálát. Ugyan a BlackBerry továbbra sem szárnyal, és a piaci részesedésük marginálisra zuhant az okostelefonok körében, viszont az tény, hogy a legújabb modellek alapján úgy tűnik, a kanadaiak kilábalhatnak az évek óta tartó lefelé gyűrűző spirálból.

John Chen (BlackBerry) | Kép forrása: Yahoo Finance.
John Chen (BlackBerry) | Kép forrása: Yahoo Finance.

A harmadik helyezett a Microsoft új vezérigazgatója, Satya Nadella lett, aki Steve Ballmert váltotta ezen a poszton idén. Ugyan a részvények 26%-ot nőttek idén, a CNN szerint ezt a teljesítményt beárnyékolja az indiai származású CEO egyik nőkkel kapcsolatos kijelentése:

Nadella azzal a kijelentésével, hogy a nőknek nem lenne szabad fizetésemelésért küzdeniük, mivel »jó karmát« jelent megbízni a rendszerben, még nagyobb szégyent hozott a Microsoftra, mint az őt megelőző CEO, Steve Ballmer őrült bohóckodása valaha.

Satya Nadella (Microsoft) | Kép forrása: New York Post.
Satya Nadella (Microsoft) | Kép forrása: New York Post.

A top 10-be bekerült még a trollkodásáról és a konkurenciát ekéző megnyilatkozásairól híres, egyébként rendkívül szórakoztató John Legere is, aki az amerikai T-Mobile-t irányítja. A CNN „év vezérigazgatója” listájának első tíz helyezettje így alakult 2014-ben:

1. Tim Cook (Apple)
2. John Chen (BlackBerry)
3. Satya Nadella (Microsoft)
4. Mary Barra (GM)
5. Marissa Mayer (Yahoo)
6. John Legere (T-Mobile USA)
7. Meg Whitman (HP)
8. Sally Smith (Buffalo Wild Wings)
9. Rodney McMullen (Kroger)
10. Les Wexner (L Brands)

Forrás: CNN via MacRumors.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!