imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook az iCloudból eltulajdonított celeb fotókról


Tim Cook, az Apple CEO-ja végre leült a Wall Street Journal-lal egy interjú erejére és nyilatkozott a napvilágra került fényképekről. Az Apple vezető arról is szót ejtett, hogy milyen biztonsági fejlesztések érkeznek az Apple felhő alapú szolgáltatásával kapcsolatban.

Tim Cook először beszélt a témáról, és azt is szóba hozta, hogy a hackereknek úgy sikerült az ominózus képekhez hozzáférniük, hogy jól válaszolták meg a biztonsági kérdéseket, illetve adathalászattal szerezték meg a szükséges ID és jelszó párost. Egyik Apple ID-t és jelszót sem az Apple szerveiről lopták el.

Amikor külső szemmel nézem a történteket, és hogy mi mást tehettünk volna még az eset megelőzése érdekében, arra gondolok, hogy jobban fel kellett volna hívni a figyelmet az elővigyázatosságra. Ezt a hibát kötelességünk javítani. És az nem igazán mérnöki munka.

Utána arról beszélt Tim Cook, hogy milyen további fejlesztések várhatóak a közeljövőben. Ezentúl az Apple e-mailben és push-értesítéssel is jelezni fogja a felhasználónak, ha valaki megpróbálja megváltoztatni az Apple ID jelszavunkat, vissza akarja állítani az iCloud adatainkat, vagy amikor egy készüléken először jelentkeznek be a felhasználói fiókjukba. Ha minden igaz, két hét múlva már kapni fogjuk az értesítéseket az Apple-től. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy azonnal lépjünk, és megváltoztassuk a jelszavunkat vagy kapcsolatba lépjünk az Apple-lel.

Az Apple hamarosan a kétlépéses bejelentkezést további országokban is elérhetővé teszi, ami megköveteli a felhasználótól – vagy hackertől –, hogy egyszerre kettő dologgal rendelkezzen a háromból: a jelszóval, egy négyjegyű, egyszeri kóddal, vagy a hosszú hozzáférési kulccsal, amit a szolgáltatás feliratkozásakor kapott a felhasználó. Ha ez be van kapcsolva, akkor új eszközről való bejelentkezéskor az iTunes kétlépéses ellenőrzés után elérhető csak. Tim Cook azt is elmondta, hogy az emberek többsége egyelőre nem használja ezt a szolgáltatást, így az Apple azt tervezi, hogy ezentúl agresszívebben fogja figyelmeztetni a felhasználókat ennek fontosságáról. Ha az érintett hírességek használták volna a kétlépcsős bejelentkezést, a hackerek nem juthattak volna a képekhez.

Forrás: The Wall Street Journal9to5Mac Borítókép: Business Insider

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!