imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook: az iPad Pro sokak számára leválthatja a PC-t


Tegnap érkezett a hír, miszerint november 11-től, vagyis egészen pontosan ma éjfél után egy perccel előrendelhető az Apple legújabb táblagépe, a 12,9″-es kijelzővel rendelkező iPad Pro. Tim Cook egy, a Telegraphnak adot interjújában beszélt az újdonság lehetséges piacáról, valamint az egészségüggyel kapcsolatos termékek jövőjéről.

Az interjút jegyző Allister Heath azon lamentál a cikk elején, hogy noha az otthoni felhasználók szokásait jelentősen átalakították az okostelefonok és táblagépek, a céges felhasználás szempontjából nem sok vizet zavarnak ezek az új készülékek, hiszen a legtöbben továbbra is egy laptop, sőt, asztali gép előtt ülnek az irodában. Ő és Tim Cook is úgy gondolják, hogy hamarosan ez is átalakulhat, az első lépés pedig akár az iPad Pro lehet.

Cook az alábbiakat mondta a londoni Covent Garden Apple Store egyik emeleti elkülönített helyiségében, ahol az újságírók megnézhették az iPad Prót:

Azon gondolkozom, hogy ha ránéz az ember egy PC-re, miért is akarna venni egyet? De tényleg, mi oka lenne rá?

Elég magabiztosnak tűnt azzal kapcsolatban, hogy az iPad Pro további növekedést hozhat az Apple-nek:

Igen, az iPad Pro rengeteg ember számára helyettesítheti a laptopot vagy az asztali számítógépet. Amint elkezdik használni, rájönnek, hogy nincs semmi másra szükségük ezen kívül, csak a telefonjukra.

Tim Cook szerint a kreatív szakmában dolgozóknak is egészen újfajta élményt és lehetőségeket biztosíthat az iPad Pro. | Kép forrása: Apple
Tim Cook szerint a kreatív szakmában dolgozóknak is egészen újfajta élményt és lehetőségeket biztosíthat az iPad Pro. | Kép forrása: Apple

Néhány elemző szerint a nagyobb iPhone-ok és most a nagyobb iPad megjelenésével elképzelhető, hogy az iPad mini piaca egyre csak zsugorodni fog a jövőben. Tim Cook részben egyetért ezzel:

Szerintem ha az embernek egy nagyobb telefonja van, kisebb eséllyel vásárol egy iPad minit. Szerintem tisztán látható, hogy ez valamennyit kannibalizált – amire számítottunk is –, de amíg a saját termékünk kannibalizálja egy másik termékünket, addig nem nagyon aggódunk ezen.

Az Apple Watch-csal kapcsolatban természetesen nem mondott pontos eladási számokat, de azt elárulta, hogy rekordnegyedévre számítanak – ez a karácsonyi időszak tükrében egyértelműnek tűnik. Felemlegette továbbá azt az esetet, amikor az Apple Watch pulzusmérője megmentette egy diák életét. Elárulta továbbá, hogy foglalkoztatja az Apple-t az egészségügyi termékek piaca, de nem akarják, hogy az óra egy FDA által szabályozott termék legyen, mert az túlságosan lelassítaná a fejlesztés ütemét. Ez a „bejelentés” valószínűleg új pletykahullámot indít majd el, de Tim Cook azért hozzátette, hogy alkalmazásról is lehet szó, nem csupán termékről.

Az Apple vezérigazgatója kitért továbbá az adatvédelem és a titkosítás fontosságára is – ez jelenleg különösen aktuális téma az Egyesült Királyságban. Ezzel kapcsolatban ismét ismertette a cég álláspontját:

Egy hátsó ajtó az mindenki számára hátsó ajtó. Valamiért mindenki csak a terroristákkal kapcsolatban emlegeti ezt. Mindenki szeretné biztonságban tudni magát. A kérdés az, hogyan valósítjuk meg ezt. Egy hátsó ajtó létrehozása nagyon súlyos következményekkel járhatna.

Forrás: The Telegraph via AppleInsider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!