imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Donald Trump és Tim Cook

Tim Cook: bevándorlók nélkül nem létezne az Apple


Alkalmazottainak szóló levelében kritizálta az újdonsült amerikai elnök friss intézkedését az Apple vezérigazgatója. Nincs ezzel egyedül, szinte minden techóriás vezetője kiállt Trump menekültpolitikája ellen.

Az Amerikai Egyesült Államok egy elnöki rendelettel azonnali hatállyal felfüggesztette a szíriai menekültek befogadását. A pénteken tett bejelentés határozatlan időre szól, és a szíriaiakon kívül az irániak, az irakiak, a szudániak, a líbiaiak, a szomáliaiak és a jemeniek beutazását is felfüggeszti 90 napra, a más országból érkező bevándorlókét pedig 120 napra. A nemzetközi politikai színtér pár kivételtől eltekintve egy emberként háborodott fel a bejelentés hallatán, többek közt a Genfi Egyezmények megsértését emlegetve.

Az Apple elutasítja a muszlim megkülönböztetésr

De nem csak a demokratikus országok, hanem a legnagyobb cégek is a rendelet ellen foglaltak állást, legyen szó a Google-ről, a Facebookról, vagy a Twitterről. Nagy tehát az egyetértés a Szilícium-völgyben, egyedül az Uber próbált nyerészkedni egy kis ideig a rendeleten, de miután a #deleteuber felkiáltásra (hashtagre) hirtelen megcsappant a felhasználóik száma, inkább úgy döntöttek, létrehoznak egy három millió dolláros alapot az ügyben érintett söfőreik támogatására. Természetesen az Apple sem hiányozhat a listáról, Tim Cook egy alkalmazottaknak szóló körlevélben fejtette ki, mit is gondol a témáról:

Kedves Csapat,

Washingtonba tett látogatásom során több tisztségviselővel is beszélgettem. Világossá tettem, az Apple mélyen hisz a bevándorlás fontosságában – ugyanúgy, ahogy a cégünk, és a nemzetünk jövőjében. Bevándorlók nélkül nem létezne Apple, főleg nem ebben az innovatív, virágzó formában mint most.

Többetektől hallottam, hogy érintett titeket a tegnap kiadott elnöki rendelet, amely korlátozza a beutazást hét, muszlim többségű országból az Államokba. Osztozom az aggodalmatokban. Ez nem az az irányelv, amit mi támogatunk. (…)”

Amikor Cook azt állítja, hogy betelepültek nélkül nem lenne Apple, azt szó szerint lehet érteni: Steve Jobs biológiai apja, Abdul Fattah Jandali a szíriai Homsból menekült az Államokba a polgárháború elől.

A híres graffitiművész, Bansky falfestménye calaisi migránstáborban.
A híres graffitiművész, Bansky falfestménye a calaisi migránstáborban.

A levél további felében a vezérigazgató támogatásáról biztosítja az érintetteket, felajánlva a HR, Jogi és Biztonsági osztályának segítségét. Ezen kívül a vállalat felvette a kapcsolatot a Fehér Házzal, hogy kifejthessék, mennyire negatív hatással van az intézkedés a munkatársaikra és a cégre egyaránt. Levelét a következőekkel zárja:

Az Apple nyitott. Nyitott mindenki felé, függetlenül attól, honnan származnak, milyen nyelvet beszélnek, kit szeretnek, és kit tisztelnek. Alkalmazottaink, a világ legnagyobb tehetségei a Föld legkülönbözőbb szegleteiből érkeztek.

Dr. Martin Luther King szavaival élve: „lehet, hogy különböző hajókon érkeztünk, de most mindannyian egy csónakban evezünk.”

Tim

Forrás: Macrumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!