imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook bollywoodi sztárokkal bulizott


Bár szerintünk az igazán fontos dolgok Kínában történtek, ahol az Apple elkezdte kvázi előkészíteni a terepet az Apple Carnak, mégis a héten szinte minden Indiáról szólt: előbb iOS, majd nem sokkal utána Apple Maps fejlesztői központokat jelentettek. Tim Cook Narendra Modi miniszterelnök mellett bollywoodi sztárokkal is találkozott, ha már oda fújta a szél.

A Mumbai (Bombay) régi nevéből és Hollywood összevonásából létrejött Bollywood méretben valóban méltó társa az amerikai álomgyárnak, és attól, hogy mi itt Európában nem ismerjük ezeket a sztárokat, odaát könnyen lehet, hogy épp százmilliók rajonganak értük. Ismeretlenek számunkra Tim Cook filmfogyasztási szokásai, de azt tudjuk, hogy indiai ottléte alatt beugrott egy forgatásra, és több bollywoodi celebbel is találkozott, akik ezt azonnal meg is osztották Twitteren – innen az információ. A jelenleg csak bollywood királyának címzett színész, rendező és producer Shah Rukh Khan (vagy SRK, vagy King Khan) twittelte ki ezeket a képeket:

Bár a második kép alapján Tim Cook nem úgy néz ki, mint egy rocksztár, de azért gyanítható, hogy nem érezte rosszul magát az indiai filmes elittel. Mahesh Bhatt rendező szinte el sem akarta engedni az Apple vezérigazgatóját:

tim-cook-india-mahesh-bhatt

Tudvalevő, hogy Tim Cook nagy sportrajongó és szurkoló, így nem meglepő, hogy megnézett egy meccset az indiai első osztályú foci krikettbajnokságban.

Maga Cook is megosztott egy bejegyzést a Twitter oldalán, ahol épp indiai iOS-fejlesztőkkel találkozott, de ami feltűnő, hogy jobbján ott figyel Jeff Williams üzemeltetési vezérigazgató-helyettes (COO), akiről könnyen elképzelhető, hogy egykor váltani fogja Cookot a kormánynál.

Az Apple vezérkarból szintén Indiában tartózkodik Lisa P. Jackson, környezetvédelemért és közösségi kezdeményezésekért felelős alelnök, aki egy rádzsasztáni iskolát látogatott meg.

A Barefoot College-t (magyarán Mezítláb Főiskolának mondhatnánk) még a hetvenes években alapította Sanjit “Bunker” Roy szociális aktivista, a célja pedig az volt egyszerre szolgáljon iskolaként és közösségként. A kilencvenes évek óta főleg félig vagy teljesen írástudatlan nőknek nyújtanak többek között elektronikai és műszerészeti képzést. Ezek a „napelemes mamák” készítik és tartják karban azokat a napelemes lámpákat, ami több száz, a világtól elzárt falu életét tette jobbá a régióban. Az Apple idén 20 iPaddel és 10 iMackel támogatta az iskolát.

Forrás: 9to5Mac, Apple Insider

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!