imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook a CNBC-nek adott interjút


Tim Cook, az Apple CEO-ja az egyik legnagyobb amerikai tévécsatornának beszélt exkluzív interjújában arról, hogy mit is gondol az Apple megítéléséről és a céget érintő legfontosabb kritikákról és kérdésekről.

Nehéz lehet úgy irányítani a világ legsikeresebb vállalatát, hogy valaki előttünk már felépítette azt; igaz, Tim Cook nagyvezér sem szégyenkezhet, hiszen irányítása alatt megduplázódott a cég értéke. Mégis olyan kritikák érik őt és az Apple-t, mint “Steve ezt nem engedte volna” vagy hogy az Apple-nek leáldozott, és soha nem lesz már olyan, mint Steve Jobs halála előtt volt. Az Apple CEO-ja szerint amíg az emberek szeretik a cég a termékeit, addig ezeknek a kritikáknak csekély a jelentősége.

Ez abszurd. Ezek az emberek nem értik a céget. Határozottan hiszek abban, hogyha a felhasználóink boldogok, akkor a dolgok hosszútávon önmagukról gondoskodnak. Nem vesszük figyelembe a részvényeket, mert hosszútávban tervezünk.

Azért ne legyünk ennyire borúlátóak, az Apple Q2-es eredményein nincsen semmi szégyellnivaló, bár igaz, az iPhone eladások tavalyhoz képest 1%-ot csökkentek. Ugyanakkor brutális növekedésnek indultak a szolgáltatások, de ami még fontosabb, az egyéb kategória is, köszönhetően az Apple Watch-nak. Tim ennek kapcsán az iPhone fontosságáról is szót ejtett, illetve arról, hogy miként épül be az Apple telefonja az átlagemberek mindennapjaiba a Health és az Apple Pay segítségével.

Az iPhone a legjobb fogyasztói termék valaha.

Cook a Q2-es pénzügyi jelentés alkalmával megjegyezte, hogy véleménye szerint az iPhone 8 körül felreppenő pletykák és a média nagyfokú ráhatása nagyban befolyásolja az iPhone 7 eladásait, mert a vevők az új generációra várnak és nem akarnak “régit” venni. Szerinte ez a tendencia főleg Kínában tapasztalható, ahol mindenki a legújabbat akarja.

Még nem mélyedtem el a témában különösebben, nem volt időm tanulmányozni, de általánosságban azt tudom mondani, hogy azt látjuk, hogy egy kicsit stagnálnak az iPhone-eladások, ami szerintünk a szokásosnál korábban érkező és sokkal gyakoribb jövőbeni iPhone pletykáknak köszönhető. Tisztán látszik, hogy ez történik, és hogy ez lehet az adatok mögött.

Tim Cook sziluett

Az ilyen kijelentések után azért keményen leverheti a víz, főleg ha ne adj isten bukta lenne az idén megjelenő iPhone, habár erre az elemzőcégek egyelőre nem sok esélyt látnak. Az interjú során szóba került az Apple egyik legdinamikusabban növekvő bevételi forrása, a szolgáltatások. Ebbe a szegmensbe tartoznak az alkalmazások, a zene streaming és a most már nem is annyira titokként kezelt televíziós tartalmak is. Tim Cook megjegyezte, hogy az embereknek arra van szükségük, hogy úgy fogyasszanak tartalmakat, ahogyan kedvük tartja. Az Apple pedig nem szeretne kimaradni ebből a játékból.

Szóba került a jövő generációja és politikai kérdések is, illetve a Tim Cook-esszenciával megáldott utalgatások sem maradtak el. A mesterséges intelligencia és az Apple Watch a tárgy részét képezték.

Mindig hihetetlenül sok ötleten dolgozunk. A Watch elképesztő lépést jelentett az egészségügyben, különösképpen a wellnessre és fitneszre fókuszálva. 13,5 kilogrammot fogytam az Apple Watch-nak köszönhetően. A mesterséges intelligencia hatalmas, rengeteg mindenre használjuk manapság. Képesek leszünk a továbbiakban jobban kihasználni, köszönhetően a processzorok és GPU-k teljesítménynövekedésének.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!