imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook nevét viselheti a nemi egyenlőséget célzó törvény


A Reuters tudósítása szerint Patricia Todd alabamai képviselő törvényjavaslatot nyújt be az állami munkavállalók szexuális jellegű diszkriminációja ellen. A tervezet az Apple vezérigazgatója, Tim Cook nevét fogja viselni.

Alabama egyetlen nyíltan homoszexuális képviselője, Patricia Todd új törvényjavaslattal igyekszik meggátolni a szexuális orientáció alapján történő munkahelyi megkülönböztetéseket. A beadványt Tim Cookról, az Apple igazgatójáról nevezi el, aki szintén alabamai származású, és néhány hónapja először nyíltan is beszélt arról, amit sosem titkolt: homoszexualitásáról.

A törvényjavaslat elsősorban az állami alkalmazású munkavállalókat célozza, így többek között az állami iskolák meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű tanárait veszi védelmébe.

Az Apple első hivatalos reakciójában arra célzott, hogy Cook vélhetően nem örülne, hogy egy ilyen sokat vitatott törvényjavaslathoz kapcsolják a nevét, de később a cég tisztázta a képviselővel és a nyilvánossággal, hogy az igazgató támogatja a kezdeményezést, és a korábbi kommunikáció egyszerű félreértés volt.

Tim megtisztelőnek találta, hogy Todd képviselő diszrimináció-ellenes tövényjavaslatot nevezett el róla, és sajnáljuk, ha ezzel kapcsolatban félreértés történt. Korábban is számos formában kiálltunk az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű) jogokért, és reméljük, hogy az összes állam megteremti a munkahelyi egyenlőséget mindenki számára

Patricia Todd reményei szerint Tim Cook részvétele nem áll meg az elnevezésből adódó formaságoknál, és meghívását tolmácsolta Cooknak, hogy beszéljen a törvényjavaslat pozitív hatásairól a törvényhozói testület előtt.

Közvetítettük felé a meghívást, de elfoglalt ember és természetesen számára az Apple az első. Remélem, hogy be tudja szorítani az idejébe.

A szerző különösen a tehetséges munkaerő és a vállalkozások számára igyekszik vonzó jogi környezetet teremteni Alabama államban.

Első hallásra talán sokan furcsállják, hogy Tim Cook ilyen témájú megnyilvánulásai ekkora visszhangot gerjesztenek, de az igazság az, hogy bármennyire toleráns egy cég a dolgozói nemi beállítottságával kapcsolatban, az valóban példa nélküli, hogy egy olyan fajsúlyos vállalat, mint az Apple élén nyíltan meleg vezető álljon. Az pedig, hogy egy képviselő saját törvényjavaslatának így szerez támogatást, véleményem szerint egy kiváló politikai lépés, ami nagyban hozzájárulhat az általános elfogadottsághoz.

Forrás: Reuters

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!