imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az októberi Keynote meghívói

Kövesd velünk az eseményeket!

Tim Cook elárulta, mennyien bétáznak idén


Lassan két hónapja mutatták be az új rendszereket. Ennyi ideje fut a fejlesztői béta program, bő egy hónapja pedig a publikus. Ezalatt az idő sokan vállalkoztak az új rendszerek tesztelésére. De vajon pontosan mennyien?

Tudomásom szerint nem volt még rá precedens korábban, hogy bárki is az Apple-től elárulta volna, mennyien bétáznak. Az is igaz, hogy a publikus béta intézménye se tekint vissza túl nagy múltra. Egész konkrétan 2015-ben volt az első alkalom, hogy egy mezei felhasználó is kipróbálhatta a rendszert (iOS 8.3) hivatalos megjelenése előtt.

Azóta már az éves rutin része – nálunk legalábbis -, hogy amint csak lehet, leszedjük a legfrissebb publikus bétát, hogy őszre legyen időnk kiismerni az újításokat. Arról viszont fogalmunk se volt, hogy mennyien lehetünk a programban. Most, a tegnap tartott Q3-as negyedéves jelentés utáni telefonos konferencián Tim Cook elárult a számot:

Júniusban egy rendkívül sikeres fejlesztő konferenciát tartottunk, ahol rengeteg fontos ősszel érkező újdonságba mutattunk betekintést mind a négy operációs rendszerünkhöz – iOS, macOS, watchOS, és tvOS. A felhasználók és a fejlesztők reakciója is nagyon pozitív volt, több, mint 4 millió user vesz részt az új OS-ek bétaprogramjában.

Noha a kijelentés az összes rendszerre vonatkozott összegezve, sejthető, hogy az iOS 12 viszi a történet jelentős részét. Őszintén szólva nem tudom megmondani, hogy egy a 4 millió több vagy kevesebb annál, mint amire számítottam. Egyfelől a felhasználók mennyiségéhez képest nyilván kevés, ahhoz viszont elég sok, hogy egy kísérleti jellegű, „megbízhatatlan“ rendszerről van szó.

Akárhogy is, a lényeg, hogy most már van elképzelésünk a nagyságrendről.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!