imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook elárulta, mennyien bétáznak idén


Lassan két hónapja mutatták be az új rendszereket. Ennyi ideje fut a fejlesztői béta program, bő egy hónapja pedig a publikus. Ezalatt az idő sokan vállalkoztak az új rendszerek tesztelésére. De vajon pontosan mennyien?

Tudomásom szerint nem volt még rá precedens korábban, hogy bárki is az Apple-től elárulta volna, mennyien bétáznak. Az is igaz, hogy a publikus béta intézménye se tekint vissza túl nagy múltra. Egész konkrétan 2015-ben volt az első alkalom, hogy egy mezei felhasználó is kipróbálhatta a rendszert (iOS 8.3) hivatalos megjelenése előtt.

Azóta már az éves rutin része – nálunk legalábbis -, hogy amint csak lehet, leszedjük a legfrissebb publikus bétát, hogy őszre legyen időnk kiismerni az újításokat. Arról viszont fogalmunk se volt, hogy mennyien lehetünk a programban. Most, a tegnap tartott Q3-as negyedéves jelentés utáni telefonos konferencián Tim Cook elárult a számot:

Júniusban egy rendkívül sikeres fejlesztő konferenciát tartottunk, ahol rengeteg fontos ősszel érkező újdonságba mutattunk betekintést mind a négy operációs rendszerünkhöz – iOS, macOS, watchOS, és tvOS. A felhasználók és a fejlesztők reakciója is nagyon pozitív volt, több, mint 4 millió user vesz részt az új OS-ek bétaprogramjában.

Noha a kijelentés az összes rendszerre vonatkozott összegezve, sejthető, hogy az iOS 12 viszi a történet jelentős részét. Őszintén szólva nem tudom megmondani, hogy egy a 4 millió több vagy kevesebb annál, mint amire számítottam. Egyfelől a felhasználók mennyiségéhez képest nyilván kevés, ahhoz viszont elég sok, hogy egy kísérleti jellegű, „megbízhatatlan“ rendszerről van szó.

Akárhogy is, a lényeg, hogy most már van elképzelésünk a nagyságrendről.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!