imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Tim Cook elismerést kap az írektől az elmúlt 40 évért


A Bloomberg értesülései szerint Leo Varadkar, Írország miniszterelnöke a hónap során átadja az Apple jelenlegi vezérigazgatójának, Tim Cooknak járó kitüntetését. 

A taoiseach, a miniszterelnök ír megfelelője, január 20-án tartja találkozóját Dublinban a cupertinói vállalat fejével, amikor megkaphatja elismerését az Apple 40 éves írországi befektetéseiért.

A vállalat és az ország kapcsolata eléggé sok hullámot generált az elmúlt években a nemzetközi sajtóban. Az Európai Bizottság 2016-ban úgy találta, hogy a cég nem teljesen legális úton jutott állami támogatáshoz és adóvisszatérítési problémák is adódtak a következő évben.

Aztán 2018-ban úgy tűnt, a helyzet rendeződik azzal, hogy az Apple egy 1 milliárd dolláros adatközpontot tervezett felhúzni a szigetország területén. Sajnos a projekt meghiúsult, mivel az építkezés potenciálisan veszélyeztette volna a helyi flóra és fauna épségét.

Tavaly viszont a vállalat felújította a Corkban található európai központját, ami további 1400 dolgozó alkalmazását tette lehetővé. Az Apple European Job Creation oldala alapján közel 1,7 millió munkalehetőséget teremetett eddig Európa-szerte.

Az Apple weboldalán az is megtalálható, hogy a vállalat már több mint 35 éve rendelkezik corki bázisával, és jelenleg több mint 6000 embert foglalkoztat Írország terülén, támogatva ezzel a működés minden területét. Az ír csapat az elmúlt öt évben megduplázta méretét, már közel 80 különböző nemzetiségű tagja van a csoportnak.

Forrás: Bloomberg

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!