imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook először reagált a kémkedési botrányra


Végre az Apple-vezér is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, amitől hangos volt az egész sajtó az utóbbi időben…

Pár hete írtunk róla, hogy hatalmas, nemzetközi botrány kerekedett a Bloomberg egyik oknyomozó cikkéből. Ebben a szerzők számos névtelen forrásra hivatkozva azt állították, hogy kínai kormányzati hackerek számos techvállalat szerverei körömnyi mikrochipeket telepíttettek az országban található összeszerelőüzemekben, ezzel egyfajta hátsó kapu sebezhetőséget nyitva érzékeny adatokhoz.

A botrányban többek közt a Nemzetközi Űrállomás, a CIA, az Amazon és vagy 30 másik techvállalat mellet többek közt az Apple is érintett volt.

A vállalatok rögtön a botrány robbanása után kiadták közleményeiket, amelyekben természetesen mindent tagadtak. Az ügy azóta valamelyest csillapodott és nagyon úgy néz ki, hogy a Bloomberg akár szándékosan, akár jóhiszeműen ugyan, de nem mondott igazat. Számos független szakértő megerősítette például, hogy rizsszemnyi méretű chipekkel egyszerűen lehetetlen lenne egy ilyen kémkedési akciót végrehajtani. Érdeklődőknek érdemes elolvasni a teljes sztorit.

Az ügy kirobbanása óta először, most végre Tim Cook is szót emelt az Apple védelme érdekében egy interjú keretein belül, és sutba dobva a megszokott szuper-neutrális stílusát meglehetősen karakán véleményt fogalmazott meg a Bloomberggel szemben. Kezdetnek kategórikusan elutasított a vádakat:

Ez nem történt meg. Alaptalan.

Majd hozzátette:

Az Apple teljesen világosan fogalmazott (mármint a Bloombergnek – a szerk.), hogy nem történt ilyen esemény, és minden kérdésükre kimerítő választ adotunk.

Végül pedig:

Minden alkalommal, amikor felhozták a témát a sztori megváltozott, mi pedig minden alkalommal, amikor lefolytattuk a vizsgálatot nem találtunk semmit.

Magyarul nincs itt semmi látnivaló, a Bloomberg meg elmehet a…

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!