imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook és a Google CEO-ja együtt vacsorázott


Ritka jelenségnek lehettek szemtanúi a héten azok, akik Palo Alto egyik legjobb vietnámi éttermében vacsoráztak. Az Apple és a Google CEO-ja egy asztalnál ültek és beszélgettek, de vajon miről?

A világ két legnagyobb techcégének CEO-ja egy vietnámi étteremben beszélget… Akár egy vicc kezdete is lehetne ez, most azonban valós eseményekről van szó. Hajlamosak vagyunk úgy gondolni az Apple-re és a Google-ra, mint két rendíthetetlenül ellenséges félre, a techcégek Harry Potterjére és Voldemortjára, a hidegháborús Amerikára és Szovjetúniórara. Nem alaptalanul, hiszen a Jobs korszakban tényleg valami hasonló volt a helyzet.

182hedvfa91gajpg

2010-ben például a mostanihoz egy nagyon hasonló eset történt: Steve Jobs és Eric Schmidt, a Google akkori CEO-ja futott össze egy kávéra. A helyzet viszont a két cég között talán ebben az időszakban volt legjobban elmérgesedve. Jobs szerint a Google az Androiddal rengeteget másolt róluk (grand theft), éppen ezért „termonukleáris háborút” hirdetett. Sorra indították a gyártók ellen a pereket, többek között ekkor kezdődött a máig elhúzódó Samsung kontra. Apple bírósági harc is.

Az akkori találkozónak hatalmas jelentőséget tulajdonított a világ: a techoldalak egészen odáig mentek, hogy szakértőkkel elemeztették a kávézásról készült képeket, hogy a testnyelvből megállapítsák a viszonyokat. Mint kiderült, nem egy könnyed kis délutáni dumcsizásról volt szó: mindkét fél elzárkózott a másik elől, csak 33%-ban bíztak egymásban, Eric Schmidt pedig egyenesen félt Jobs-tól – legalábbis az elemzés szerint.

tim-and-sundar-780x446

Ezzel szemben Tim Cook és Sundar Pichai mostani beszélgetése sokkal önfeledtebben játszódhatott le a Palo Alto-i Tamarine vietnámi étteremben. Igaz, látszólag mindketten kicsit feszültek: tipikus CEO-s kéz- és testtartás, farkasszem és a többi, de legalább épp nem „termonukleáris háború” zajlik a két cég között. Sőt, még egy pohár bor is belefért.

Természetesen a legérdekesebb részletről, azaz, hogy vajon miről beszélhettek, sajnos nem tudunk semmit, simán lehetett szó a mostani CIA szivárogtatási botrányról, vagy a techcégeket összekovácsoló Trump intézkedésekről is. Viccesebb kommentelők szerint pedig Sundar épp állásinterjúzik…

Közös termékre azért nem valószínű, hogy érdemes számítani.

Forrás: Cult of Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!