imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook: ez hatalmas!


Kedden tartotta az Apple azt a bemutatót, ami valószínűleg a legfontosabb volt az elmúlt és az elkövetkező pár évben. Nem csak gyökeresen átalakult az iPhone-kínálat a nagyobb kijelzős iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellek bejelentésével, de a cég belépett az okosórák piacára is az Apple Watch-csal.

A fentieken kívül ráadásul egy teljesen új elektronikus fizetési rendszer bevezetését is megkezdték az Egyesült Államokban, mely az Apple Pay nevet viseli. Ebből az alkalomból készített egy interjút a USA Today Tim Cookkal, az Apple vezérigazgatójával. Ebből szemezgetünk most kicsit.

Az interjúban Tim Cook elmondta, ha úgy tűnt a színpadon, hogy kicsit remeg a hangja vagy ideges, az azért volt, mert valóban ez volt a helyzet. Nagyon régóta vártak erre a napra, és nagyon jó érzés volt hogy elérkezett. A bemutatott termékeket és szolgáltatásokat pedig a valaha legjobb Apple-termékeknek nevezte.

Sokan kritizálták az Apple és Tim Cookot, hogy a cég már nem képes olyan innovációkra, mint a legendás Steve Jobs vezetése alatt, és a teremékek sem olyan varázslatosak már. Furcsa kijelentések ezek, hiszen rengeteg minden változott mióta Tim Cook vezeti a céget: megváltoztak az iPadek, teljesen átalakult az iOS, jelentős frissítés érkezik az OS X-hez is. A mostani nagyszabású bemutató pedig ismét megreformálhat egy termékkategóriát.

Nem mi csináltuk az első MP3-lejátszót, okostelefont vagy táblagépet. Viszont mi csináltuk az első modern MP3-lejátszót, okostelefont és táblagépet. Most pedig megcsináltuk az első modern okosórát. Ha így nézzük, a történelem megismétli önmagát. Szerintem miután az emberek meglátják az Apple Watch-ot, nehezen vennének bármi mást. A termékünk hirtelen meghatározza a termékkategóriát.

Tim Cook bemutatja az iPhone 6-ot és az Apple Watch-ot
Tim Cook bemutatja az iPhone 6-ot és az Apple Watch-ot. Kép forrása: CDN.

Természetesen a nagyobb kijelzős új iPhone 6-modellek is szóba kerültek. Tim Cook szerint ez hatalmas – sőt, „epikus” – lehetőség arra, hogy átcsábítsák a céghez az Android-felhasználókat. Tim Cook 1998-ban került az Apple-höz a Compaqtól, 2002-ben pedig már az értékesítésért felős alelnök volt a cégnél. A folyamatosan felfelé ívelő karrierje után nem volt meglepő, hogy 2011-ben ő lett Steve Jobs utódja.

Nem zavar, ha kritizálnak; igazából mondhatjuk, hogy olyan vastag a bőröm mint egy orrszarvúnak. Ki más tudta volna létrehozni ezeket a termékeket vagy az Apple Payt? Szerintem nincs még egy cég, aki annyira integrálni tudná a szoftvert, a hardvert és a szolgáltatásokat, mint mi.

Az Apple Pay egy NFC-technológán és a Touch ID-n alapuló, rendkívül biztonságos új elektronikus fizetési rendszer lesz, mely egyelőre az Egyesül Államokban lép működésbe októberben. Cook szerint sokkal biztonságosabb, mint a bankkártyák, amik egyre könnyebben támadhatóvá váltak az elmúlt években.

Ez egy olyan rendszer, amiben hisznek a kereskedők és a bankok is, mivel imádják, ha csökken a visszaélések száma. Az Apple Pay fogja az 50 éves bankkártya-technológiát, és gyakorlatilag felrobbantja azt. Teljes mértékben meg fogja változtatni azt, ahogyan dolgokért fizetünk.

Végül, visszatérve Steve Jobs örökségére és mentalitására, Tim Cook elmondta:

Steve mindig azt mondogatta, hogy az Apple a technológia és humán tudományok kereszteződését jelenti. Erre szerintem nem is lehet jobb példát hozni annál, mint amit ma mutattunk be. [Az Apple] nemcsak nagyszerű termékek létrehozásáról szól, hanem olyan termékekéről, melyek jobbá teszik az emberek életét.

Forrás: USA Today. Borítókép: NBC News.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!