imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook Franciaországban turnézik


Itt a vissza nem térő alkalom, hogy összefuss Tim Cookkal. Ilyen közel hozzánk régen járt már az Apple vezérigazgatója.

Úgy tűnik, Tim Cook mostanában átvette elődje, Steve Jobs szokását, miszerint néha váratlanul megjelenik egy-egy Apple Store-ban, hogy dumálgasson kicsit az ott dolgozókkal és vásárlókkal. Természetesen ezt leggyakrabban Amerikán belül teszi, most viszont egészen Franciaországig utazott a vezér.

Azon belül is egy tavaly májusban nyílt Marseille-i üzletet látogatott meg váratlanul, ami a Terrasses du Port nevű bevásárlóközpontban épült, de a hírek szerint több másik boltba is beugrott Párizsban. Minden a szokott mederben zajlott: Cook elbeszélgetett kicsit az alkalmazottakkal és a vásárlókkal, csinált szelfiket mindenkivel, majd posztolt egyet Twitterre és hazament.

Öröm volt visszatérni Franciaországba, hogy találkozzak tehetséges Marseille-i csapatunkkal.

A szerencsésebb kivételezettek pedig akár órákat is rabolhattak a vezérigazgató drága idejéből. Jean Claude Luong, az üzlet Instagram accountjáért felelős menedzsere például állítása szerint bő két órát beszélgetett Cookkal.

Marseille-en kívül még biztosan járt a párizsi Carrousel du Louvre nevű plázában található üzletben is. Természetesen ezt a látogatást sem jelentette be előre, és ugyanúgy zajlott le, mint a másik. A meglepetés ellenére jól vizsgáztak a boltok: mindenki felismerte a főnököt, akit a beszámolók szerint vastaps fogadott.

Ha mindenáron találkozni akarsz a Cookkal, akkor most érdemes lefoglalni a repjegyet, és sorra járni a francia Apple Store-okat, hiszen ki tudja, meddig marad még az országban. Egy biztos: tegnap még ott volt.

Az esemény kapcsán nosztalgiázzunk kicsit, pillantsunk rá, hogyan néztek ki anno, a mára már bőven a 15. életévüket taposó Apple Store-ok. A következő videóban egyenesen Steve Jobs vezet majd körbe a Virginia államban található Tysons Cornerban épült első Apple Store-ban.

Mai szemmel már vicces lehet, mik voltak akkor a húzószavak. A kedvencem, ahogy Jobs külön kihangsúlyozza, hogy minden egyes gép csatlakozik az internetre. Érdekes még látni, hogy milyen nagy hangsúlyt fektetettek az első boltokban a külső gyártók termékeire. A bolt közepén mindenféle MP3-lejátszók és videókamerák álltak, olyan gyártóktól, mint a Sony vagy a Canon. Igen, MP3-lejátszó, hiszen ekkor még nem jelent meg az iPod sem, hogy forradalmasítsa a zeneipart.

A másik legviccesebb része az üzletnek a Genius Bar volt. Ez gyakorlatilag egy információs pult, csak annál sokkal szellemesebb nevet adtak neki. A vásárlók valóban bárszékekre ülhettek fel, hogy a boltosokat (géniuszok) kikérdezhessék a termékekről. Ha pedig esetleg valamelyik csavaros kérdésre nem tudtak volna válaszolni, akkor a személyzet mögött található piros telefon egyenesen a cupertinói főhadiszállásra kapcsolt.

Forrás: 9to5mac

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!