imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook interjú: nem elsők, hanem a legjobbak akarunk lenni


A Bloombergnek lehetősége adódott, hogy alaposabban elbeszélgessenek az Apple vezérigazgatójával, Tim Cookkal. Nem kímélték a CEO-t, rákérdeztek, szerinte mennyire fog fogyni a HomePod ilyen drágán, illetve faggatták az örökségéről és a politikáról is.

Bár a teljes interjú csak vasárnap fog megjelenni, a Bloomberg már most közzétett pár részletet a beszélgetésből. Ezek alapján úgy tűnik, végre olyan dolgokról is beszéltették az Apple vezérigazgatóját, amikről ritkábban szokott nyilatkozni.

Tim Cook sziluett

Az egyik leginkább kivesézett téma a mostani WWDC-n bemutatott HomePod volt. A Siri meghajtású, elvileg gyönyörű hangzással rendelkező, ugyanakkor elég drága okosotthon eszközzel kapcsolatban teljesen jogosan merül fel a kérdés: vajon ki fogja megvenni ennyiért (349 dollár Amerikában)? Cook válasza elég határozott volt:

Ha visszaemlékszel az iPod bemutatására, ugyanígy rengetegen kérdezték: „miért fizetne bárki is 399 dollárt egy MP3 lejátszóért?”. Amikor útjának indult az iPhone, szintén: „lesz olyan, aki kifizet ennyit vagy annyit (mindegy is mennyi volt akkoriban az ára) egy iPhone-ért? És persze az iPad is ugyanezen ment keresztül. Azt gondolom, elég nagy rutinunk van benne, hogy olyat adjuk az embereknek, amiről korábban még maguk sem tudták, hogy akarják.

Gyerekkoromban a zene volt az elsőszámú elem azon a listán, amit muszáj volt birtokolnod. Vitted magaddal a kis sztereód mindenhová. A zene továbbra is fontos maradt minden korosztály számára, nem csak a fiataloknak. Olyan termékkel fogunk előrukkolni, ami boldogságot okoz majd az embereknek. El fogják dobni az agyukat, zengeni fog tőle a ház.

Természetesen az AR témakör is szóba jött. Ezzel kapcsolatban Tim Cook elárulta, hogy nagyon izgatott a technológia jövőbeli felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban, ugyanakkor elismerte, hogy mostani formájában megvannak az egyértelmű korlátai is. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy minden akadály egy „hihetetlen út” építőkockája, és majd ha az emberek meglátják, miket tud az AR, ők is legalább olyan izgatottak lesznek majd tőle, mint most az Apple.

Az interjú számomra legérdekesebb pontja az volt, amikor arról kérdezték Cookot, hogy mennyit gondolkozik az örökségről, amit maga után hagy. Nyilvánvalóan Steve Jobs után vezérigazgatónak lenni nem könnyű feladat. Tim Cook csak annyit felelt, hogy semennyit, szimplán csak azt reméli, hogy úgy emlékeznek majd vissza rá, mint egy „jó és rendes” emberre. Azt akarja, hogy Jobs DNS-e továbbra is az Apple lelke maradjon, függetlenül attól, hogy hány CEO fog még érkezni a vállalat élére a következő 100 évben.

Az Apple, mint egész, természetesen idővel alakulni és változni fog, de annak a szellemiségnek, amit Jobs hite és tettei létrehoztak, kőbe vésve kell maradnia.

Donald Trump kormányra kerülése óta minden Tim Cook interjúnak elmaradhatatlan eleme a politika. Ezt szerintem már mindannyian unjuk, és úgy néz ki, hogy maga Tim Cook is, így most csak a vezérigazgató tételmondatát emelném ki: „Amerika sokkal fontosabb, mint a rohadt politika”.

Végül a Bloomberg feltette a 100 pontot érő kérdést is: mi a válasza azokra a kritikus hangokra, amik szerint az Apple már nem innovál többet? Cook persze erre nem is mondhatott volna mást, csak a szokásos Apple választ:

Mi nem elsők, hanem a legjobbak akarunk lenni.

Azt hiszem, mindannyiunk nevében kívánhatom, hogy legyen így…

Forrás: Macrumors

Ha kimaradt a WWDC, és nem tudod mi az a HomePod, ebben a cikkben minden fontos információt megtalálsz az Apple legújabb termékéről. Ha pedig érdekes, színes-szagos rövidhíreket pörgetnél, vess egy pillantást az óráról-órára frissülő Shuffle rovatunkra.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!