imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook interjút adott egy francia újságnak


Mr. Cook nem volt rest interjút adni a Figaro nevű helyi lapnak, míg körbejárta az egész országot a francia turnéja során. A beszélgetés közben a legkülönbözőbb témák jöttek szóba, mint például egy új bolt nyitásának a lehetősége, a virtuális valóság, a mesterséges intelligencia és az adók.

Amikor szóba került, hogy az almás cég tervei közt szerepel a Avenue des Champs-Élysées-i boltnyitás, az Apple CEO-ja nem hagyta jóvá a felvetést, ám azt elmondta, hogy folyamatosan vizsgálják a lehetőségeket. Cook szerint a cupertinóiaknak kiemelten fontos Franciaország, ezért röppent fel az új retail lehetősége.

DSC_3005

Franciaország mindig is különleges hely volt az Apple számára. Ez a legjobb hely arra, hogy felfedezzük és kapcsolatba lépjünk zenészekkel, tervezőgrafikusokkal, designerekkel vagy olyan fotósokkal, akik a termékeinket használják. Itt rengeteg a kreatív energia.

Tim tehát nem árulta el pontosan a cég szándékait, mivel korábban nem csak boltnyitásról volt szó, hanem arról is, hogy egy kisebb központot is nyitnának itt. A csevej során szóba jött az Apple gyártási folyamatainak áthelyezése. Donald Trump elnökségével egyre nagyobb a nyomás a cégen, hiszen az újdonsült elnök mindenképp az Egyesült Államokba szeretné átkényszeríteni a gyártósorokat.

Apple Írország

A gyárak elhelyezéséért folytatott viták során túl sok az összeszerelés helyére fordított figyelem. Amikor kinyitsz egy dobozt és megnézed a különböző komponenseket, az egész világ felsorakozik előtted. 4600 beszállítócégünk van Európában és már 11 milliárd dollárt költöttünk el a kontinensen.

Szintén szóba került egy másik érzékeny téma is, az adók. Tavaly szinte ettől volt hangos a média, az Európai Bizottság szerint az Apple szabálytalan módon túl kevés adót fizet Írországban, és arra kötelezné őket, hogy az elmaradt összegeket fizessék vissza az íreknek. Persze nekik nem kell a pénz, mivel kiszámolták és sokkal jobban járnak azzal, ha az Apple munkát ad az embereknek, minthogy egy rakat pénzt odaadjon nekik a vállalat.

Tim Cook sziluett

Minden cégnél több adót fizetünk a világon. Nem akarjuk megkerülni az adókat. A mi látásmódunkban a törvények egyértelműek. Ott kell adókat fizetnünk, ahol értéket teremtünk.

A virtuális valóság és a mesterséges intelligencia két olyan terület, amiről az Apple még nem beszélt eddig túl sokat; vagy ha mégis, akkor sem fogalmaztak meg egyértelmű szándékokat. Cook szerint a mesterséges intelligenciára irányuló technológiák, mint például a Siri, még jobbá teszik az iPhone-t. A tavalyi év csökkenő telefon eladásaira pedig úgy reagált, hogy szerinte ez az ipar is arra a sorsra fog jutni, mint a PC ipar, ahol egy erőteljes lejtmenet után a gépek újra komoly fejlődésnek indultak.

iphone-7-colors--dyn--fullviewsize

 

Nézd meg, mi történt a PC-vel. Ha visszamegyünk a ’90-es vagy a 2000-es évek elejére, akkor azt látjuk, hogy az eladások megtorpantak, majd újra növekedni kezdtek. Az okostelefonokra hasonló jövő vár. Az innovatív termékek mindig képesek a változásra.

Tim Cook körútja során meglepés látogatásokat tett a helyi Apple boltokban, találkozott a designer Julien Fournié-val és a VizEat társalapítóival, Camille Rumanival és Jean-Michel Petittel. Továbbá útba ejtette a Konbini nevű média céget, találkozott egy JR nevű művésszel és meglátogatta a Marché Saint-Germainben található Apple Store-t.

Forrás: 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!