imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook iPhone-os Apple Pencil támogatásról beszélt


Holnap minden kiderül az iPhone 7-tel kapcsolatban, persze a különböző szivárogtatások miatt talán nem sok meglepetésre számíthatunk. Az is lehet, hogy az egyik újdonságot véletlenül maga Tim Cook lőtte le előre.

Mi is írtunk róla, hogy Tim Cook májusban Indiában turnézott, ahol valószínűleg az Apple boltjainak próbált megágyazni – egyelőre sikertelenül, bár az utóbbi időben enyhülni látszik a helyi kormány. Az útja során persze számtalan interjút készített vele a helyi sajtó, melyek igazából senkit nem érdekeltek. Így lehet az, hogy csak most szúrta ki Stephane Rangaya, hogy mit is mond az Apple vezérigazgatója az interjú vége felé. A riporter arról kérdezi Cookot, hogy mi a helyzet az Apple Pencillel, hiszen Steve Jobs az első iPhone bemutatóján arról beszélt, hogy a stylusok gagyik. Tim Cook válasza (a videóban 29:10 körül kezdődik ez a rész):

Nos, először is egy ceruzát mutattunk be és nem egy stylust, nagy különbség van a kettő között, és szerintem Steve-nek is nagyon tetszene, ha látná, hogy mihez kezdenek vele az emberek. Imádott segédkezni abban, hogy mások alkothassanak. Egészen hihetetlen dolgokat lehet létrehozni ezzel a ceruzával egy iPhone-on vagy iPaden. Érdemes lenne megmutatni néhányat ezek közül a közönségnek is.

Két lehetőség van, nem is tudjuk eldönteni, hogy melyik a rosszabb. Az első az, hogy Tim Cooknak fogalma sincs arról, hogy pontosan hogyan működik az Apple Pencil, illetve hogy az csak a két iPad Pro modellel használható. A második, hogy véletlenül elszólta magát, és most ugyan nem használható a ceruza az iPhone-okkal, a következő generáció már támogatni fogja. Ami viszont tényleg erősen szembemenne azzal, amiről Steve Jobs beszélt annak ideén. (Persze meg kell hagyni, hogy a kijelzők nagyot nőttek 2007 óta.)

Az is jó kérdés, hogy vajon hogyan oldanák meg a támogatást, esetleg kiadnának-e egy kisebb méretű ceruzát is. Maga az Apple Pencil nyomásérzékeny, mint ahogy az iPhone 3D Touch kijelzője is. Ebből két dolog következhet: egy olcsóbb ceruzából ki lehet hagyni a nyomásérzékenységet, így valószínűleg kisebb aksi elegendő lenne, ami segítené a kisebb méretet. Vagy egyszerűen csak nem aktív a 3D Touch, ha a készülék érzékeli az Apple Pencilt.

A legvalószínűbb szerintünk azonban az, hogy nem lesz újfajta Apple Pencil, és nem lesz iPhone-támogatás sem. Tim Cook valószínűleg olyan gyakran mondja az „iPhone-on és iPaden” szókapcsolatot, hogy véletlenül most is ez csúszott ki a száján megszokásból.

Forrás: Daring Fireball.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!