imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook kezében látták az új iPhone 7-et


Az nyilván senki előtt nem titok, hogy az Apple vezetői már napokkal, ha nem hetekkel a bemutatás előtt láthatják, az Apple csúcskategóriás készülékeit. Sajnos az utóbbi években azt tapasztaltuk, hogy a meglepetés a Keynote-okon elmarad, hiszen az interneten már néha egy hónappal hamarabb. Olyan viszont még soha nem volt, hogy a CEO kezében lássák a készüléket öt hónappal a bemutatás előtt.

Az S-szériáknál nem volt soha jelentős dizájn váltás, talán az iPhone 5 és az iPhone 5s tér el ilyen téren a legjobban egymástól. Éppen ezért azok, akik tényleg nyomon követik a cég tevékenykedését, mindig várják az első szériás megjelenést. Engem személy szerint ezért hangolt le 2014-ben, amikor már a Keynote előtt Handrás a kezében fogta az iPhone 6 dummy-t. Mondanom sem kell, hogy talán még rosszabb volt, hogy a ténylegesen bemutatott termék egy az egyben ugyanúgy nézett ki.

Melyik iPhone 6 és melyik iPhone 6s?

Az iPhone 6s esetében rengeteg pletyka volt arról, hogy a sokak által kritizált antenna csíkok eltűnnek, és arról is, hogy a kamera nem fog kiállni a hátlapból. Dizájn terén viszont tényleg észrevehetetlen a különbség szinte, mindösszesen csak a rozéarany változatot lehet ránézésre jól megkülönböztetni az iPhone 6-tól. Talán kevesen tudják, de a másik nagy újítás a készülékkel kapcsolatban, hogy az illesztést egyfajta szilikonos anyaggal kezdte el védeni az Apple, hogy ezáltal egy kicsit jobban vízálló legyen a készülék. Az iPhone SE esetében is kíváncsi leszek, hogy tényleg van-e ilyen szilikon, mert ha van, akkor az Apple ezt már rendszeresíti.

iphone-5-5c-5s-front
Az iPhone 5, az iPhone 5c és az iPhone 5s

Ha már az iPhone SE-nél járunk, akkor mindenképp érdemes azt is konstatálni, hogy ez a készülék egy az egyben olyan házban van, mint az iPhone 5s, mindösszesen csak a hardver változott. Éppen ezért a rozéarany kivitelt lehet csak első pillantásra megkülönböztetni a régebbi modelltől. A kérdés tehát jogos: Milyen dizájnnal fog érkezni az Apple új csúcskategóriás készüléke, az iPhone 7? Walt Mossberg Tim Cooknál járt, és látta!

iphonedge

Nos, az a helyzet, hogy a legtöbben csalódni fognak, ugyanis Walt Mossberg szerint az iPhone 7 egy az egyben hasonlít a nemrégiben megjelent Samsung S7 Edge-hez. A lekerekített sarkok jól kivehetőek, és azt is látta, hogy a készülék nagyobb, mint az iPhone 6s. Mossberg észrevett egy újítást is, ugyanis nem csak a hátlapi kamera lett dual kamera, de a Facetime kamera is megkettőződött. Még egy újdonság, hogy a Home gomb teljesen beépült a kijelzőbe, tehát ezentúl nem egy fizikai gombot fogunk nyomni, hanem tulajdonképpen a képernyő alját.

Forrás: Recode

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!