imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook megnyitotta az Európai Startup Fesztivált Amszterdamban


Május 24-28 között zajlik Amszterdamban az Európai Startup Fesztivál, amit Tim Cook nyitott meg, pontosabban Neelie Kroes egykori digitális ügyekért felelős európai biztossal beszélgetett az Apple CEO-ja.

Egy kicsit örülök neki, hogy Tim Cook Európába látogatott, mert az egy dolog, hogy Magyarország tökéletesen jelentéktelen, de valójában Európa egésze elég súlytalan, ha az Apple-ről beszélünk. Az elmúlt hetekben minden Kínáról és Indiáról szólt, azelőtt pedig a hazai, amerikai vonatkozású hírek vitték a prímet, elsősorban az FBI-jal vívott harc. Miközben persze a brit és francia törvényhozás is valami hasonlóban gondolkodik, de most ne kalandozzunk el. Tim Cook és Neelie Kroes félórás beszélgetésével vette kezdetét az amszterdami startup fesztivál, ahol az Apple vezetője mellett a Google/Alphabet részéről Eric Schmidt még az igazi nagyágyú, de ott találjuk az Airbnb, az Uber vagy a Booking.com vezetőit is.

Neelie Kroes és Tim Cook.
Neelie Kroes és Tim Cook.

Cook elmondta, hogy magával az App Store-ral kívánják segíteni a startupokat, azaz hogy az alkalmazásaikat világszerte elérhetővé és megvásárolhatóvá tudják tenni, továbbá hogy a technikai segítségnyújtásban és a marketing területén támaszkodhatnak még rájuk a vállalkozó kedvű programozók. Azt is elmondta, hogy azért telepítenek iOS fejlesztői központot Nápolyba, hogy ott is beinduljon ez az iparág, ahol még nem történt meg. Kroes erre viccesen megjegyezte, hogy az első sorban ülő gazdasági miniszter is nagyon örülne neki, ha Hollandiában is nyitnának egy hasonlót.

Neelie Kroes azt is megkérdezte, hogy hogyan gondolkodik Cook és az Apple, ha Európáról van szó. A válasz azt hiszem figyelemreméltó, szó szerint idézzük:

Ez a kormány legfontosabb szerepe […], amit bizonyos ponton elvárunk, a törvény uralma és a törvény bizonyossága, ezek kulcsfontosságúak, és Európa mindig remek volt ebben, ami azt jelenti, hogy ha befektetsz valamibe, vagy üzleti döntést hozol, akkor később nem jön oda valaki, hogy »hupsz, a dolgok megváltoztak«. Európa mindig nagyszerű volt ebből a szempontból, és bízom lenne, hogy mindig az is lesz.

Cook szerint a fiatal startup vállalkozóknak fel kell fogniuk, hogy a termékeiket az egész világnak árusítják, ami miatt tisztában kell lenniük a kulturális különbségekkel, amin – ironikus módon – épp a bevándorlás segíthet, és az, ha az adott kormány pozitívumként akarja kezelni az ebből fakadó sokszínűséget. Cook azt is elmondta, hogy csak azok az országok lesznek sikeresek, akik a lehető legtöbbet fektetnek az oktatásba, és mivel a kódolás is csak egy nyelv, ezért ugyanúgy kellene már oktatni a közoktatásban, mint más nyelveket. Szerinte a felsőoktatást sokkal direktebb módon össze kéne kötni az üzleti szférával és a vállalkozói tőkével, hogy a cégek rögtön az egyetemről fel tudják már venni a fiatal tehetségeket.

Az Apple CEO-ja azt is elmondta, hogy nem tervezik, hogy saját telefonos hálózati szolgáltatást indítsanak, mert hiányoznak az ehhez szükséges ismereteik. Korábban valóban tárgyaltak különböző amerikai, angol és német szolgáltatókkal, de globálisan szeretnek cselekedni, ahhoz viszont ez túl nagy falat lenne. Ezek mellett továbbra is kiállt az erős titkosítás mellett, miszerint az Apple az a csomagküldő szolgálat, amelyik szereti lezárva kézbesíteni a borítékot. Cook ismét elmondta azt is, hogy az Apple Watch előtt nagy jövő áll, mert annyi mindent mérhetünk majd vele (egészségügyi adatok), ahogy fejlődik a tecnhológia, hogy el sem tudjuk majd képzelni, hogy nem hordtunk ilyen eszközt.

A beszélgetésről készült videót itt tudjátok megtekinteni.

Források: 9to5Mac, iMore

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!