imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook: nagyobb hangsúlyt kapnak a Pro területek


Az Apple vezérigazgatója a napokban találkozott a részvényesekkel. A meeting kérdezz-felelek részében pedig tett egy olyat ígéretet, amit már a felhasználók is régóta várnak. De ezen kívül is voltak azért erős mondatok…

Már egy ideje hallani olyan hangokat, amik szerint az Apple egyre jobban leépíti termékeinek professzionális felhasználási lehetőségeit. Ez pont szembe megy a cég nevezéktanával: lassan minden termékük mögött ott csillog a Pro jelző. A biztosítékot leginkább az új, ősszel bemutatott MacBook Prók csapták ki a többségnél, mivel szerintük ezek a termékek maximum a Starbucks-ba elegendőek, professzionális használatra semmiképp.

Ebben részben van is igazság. Bár az erősebb Touch Bar-os gépek szerintem teljesen rendben vannak, viszont az OLED sáv nélküli verzióra én is inkább a MacBook Air Pro nevet használnám. Ezzel az Apple sem nagyon vitatkozna, hiszen a bemutatón pont ők hasonlították az Airhez az újdonságot. Aztán ott vannak még az olyan események, mint Sal Soghoian, az automatizálás koronázatlan királyának távozása (kirúgása) a cégtől, vagy a Swift alkotó Chris Lattner átigazolása a Teslához. Vagy a több mint 1000 napja nem frissült Mac Pro.

2013-as (late) Mac Pro

Ezekből a jelekből ítélve sokan – többek közt a régi motoros, tősgyökeres Apple-rajongók – azt a sarkított állítást fogalmazták meg, hogy az Apple-nek nem fontosak már többé a pro felhasználók. Úgy tűnik, a befektetőkben is felmerült ez a gondolat, hiszen a keddi részvényes találkozó kérdezz-felelek részében Cooknak meg kellett erősítenie: a cég komolyan gondolja a Pro vonalat.

Nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a Pro területekre. A Pro felhasználás nagyon fontos számunkra. A kreatív területek pedig még különösebben azok.

Attól még, hogy azoknak a munkáknak, amiket csináltunk, vagy éppen most is csinálunk, még nincsenek látható jelei, ne gondoljátok, hogy máshol vannak a prioritásaink.

Sajnos arról nem esett szó, hogy ezek a „láthatatlan munkálatok” mikor lesznek a felhasználók számára is láthatóak, hova tovább megvásárolhatóak. Cserébe sok más érdekesség is szóba jött.

tim-cook-dula
A befektetők ismét rákérdeztek a jó öreg témára, ami minden évben rendszeresen újra és újra előjön: mikor fog egyesülni az iPad és a Mac termékvonal egy érintőkijelzős Mac formájában. Cook a szokásos választ adta: nem beszélhetek a jövőbeli termékek terveiről, de továbbra is két különböző vonalnak látom az iPadet és a Mac-et, amik különböző célokat szolgálnak. Magyarul: hagyjatok már ezzel a hülyeséggel.

Az Apple-vezér beszélt még az AirPods-ról is, amiket elmondása szerint olyan gyorsan gyártanak, amilyen gyorsan csak lehet. Valamint meglehetősen szerénytelenül azt mondta a termékről, hogy az egy igazi kulturális fenomén. A befektetők még rákérdeztek arra is, hogy véletlenül nem káros-e a füles használata, mire Cook csak annyit felelt, hogy ha az lenne, akkor nem lenne fenn az Apple honlapján. Magyarul: hagyjatok már ezzel a hülyeséggel.

airpods_cover

Miután Cook kiheverte a befektetők kérdéseit, a végére hozzátette: a következő találkozó már az Apple Park Steve Jobs Theather épületében kerül megrendezésre.

Forrás: Macrumors és 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!