imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook

Tim Cook: Nagyszerű asztali Macek a láthatáron


Az Apple vezér a cég belső kommunikációs felületén „nagyszerű desktop” számítógépekről írt. Az infóhoz szintén a TechCrunch jutott hozzá azután, hogy tudomásukra jutott Tim Cook véleménye a kialakult politikai helyzetről.

Az Apple az októberi keynote-on frissítette utoljára a Macintosh termékvonalat, pontosabban csak a MacBook Pro kategóriát és kinyírta az Airt. Persze csak képletesen, az Airt még mindig lehet kapni (brutál jó áron) és jelenleg a legnépszerűbb Mac. A Próra sokan morogtak, de összességében nagyon jó gép lett a 2016-os MacBook Pro, a touch baros meg pláne.

Macbook Pro

 

Nem volt azonban iMac és Mac Pro frissítés. Mi is jól megírtuk, hogy miért kellene életben tartani utóbbit. Vitathatatlan, hogy az Apple laptopok után az iMac következik a népszerűségi listán. Ez már az almás számítógépek azon kategóriája, ahol teljesítményt is kapunk a pénzünkért, illetve (5K-s iMac esetén) hatalmas monitort.

A 27”-os iMac nekünk is az egyik kedvencünk. Sajnos nem frissült egy ideje, de jövőre nagyon várjuk. Közben persze a konkurencia sem alszik, a Microsoftnak sikerült elcsábítani néhány ős Macest is. Élőben még nem láttuk és nem tudtuk kipróbálni, de az kiderült, hogy mi az Apple álláspontja az érintőkijelzős gépekről.

Touch Bar a 2016-os MacBook Prón

Mi az egész platformban egybevéve gondolkodunk. Hogy ha csinálnánk egy multi-touch notebookot vagy iMacet, akkor az nem lenne elég jó. A kezelő felület egyszerűen nem működne. Az asztalt nyomogatni az ujjunkkal, nos katasztrofális lenne a használata. El tudod képzelni, milyen lenne egy 27”-es iMac, amin nem érnéd el a kezeddel, amit akarsz? Ez abszurd.

Ezért nagyon várjuk, hogy mit mutat az Apple. Tim Cook szerint jó kis gépek vannak a láthatáron. Az mindenképp előnyös, hogy megvárják a Kaby Lake processzorok megjelenését, ellenben a 2016-os MacBoook Próval. Igazából semmi bajunk a Sky Lake-kel sem. Valószínűleg az Apple is érezte, hogy ki kell már jönniük egy új Próval, így nem várták meg a megjelenést.

Phil Schiller az új MacBook Prót prezentálja

És hogy miért van szükségünk jó asztali gépekre? Nagyobb kijelző, több csatlakozó, nagy tárhely, erős grafikus és processzor teljesítmény. Imádjuk mind az Air, mind a Pro gépeket, de elengedhetetlen a desktopok használata. Úgy tűnik ezt az Apple is tudja jól, Cook szavai végre bizalomra adhatnak okot.

A média részéről felmerült a kérdés, hogy vajon fontosak-e még nekünk az asztali gépek. Hogyha kétségek merültek volna fel a csapatban, hadd tisztázzam: nagyszerű gépek vannak kilátásban. Senki ne aggódjon emiatt.

iMac termékvonal

Az is kiderült, hogy miben látja Cook másnak az Apple-t a vetélytársakkal szemben. A válasz talán nem is annyira meglepő, mintha csak Steve Jobst hallanánk.

Úgy gondolom a „világot megváltoztatni vágyó” hozzáállásunk miatt vagyunk mások és a merészségünk miatt, ami már beépült a kultúránkba. „A jó nem elég jó.” Ez hajt minket abban, amit csinálunk.

Tim Cook

Cook magyarázata szerint, az Apple egyszerre fókuszál a hardverre, a szoftverre és a szolgálatásokra is. Az a bizonyos ökoszisztéma, amit mi almások rengetegszer emlegetünk.

Ez a mi titkos hozzávalónk.

– írja Cook.

Apple Watch kerámia

Például ott van az Apple Watch. Ránézésre egy sima okosóra, olyan, mint a többi. Persze szép, meg prémium stb. De látszólag ugyanolyan, mint a többi. Viszont, ahogy felfedezi a felhasználó a készülék nyújtotta szolgáltatásokat (ResearchKit, CareKit) egy egész más értelmet kap az óra. Az Apple CEO-ja szerint ugyanígy van ez az Apple számítógépeivel is.

Tim Cook

 

A végére pedig, az Apple vezéréhez hű sorok következnek. Semmit mondó, de még is sokat sejtető, ahogy azt Tim Cooktól megszokhattuk.

Egy sor olyan dolog van az ütemtervünkben, amiről bár nem beszélhetek, de nagyon izgatott vagyok, hogy milyenek lesznek; ezek abból fakadnak, hogy mi irányítunk, és nem skatulyázzuk be magunkat úgy, mint ahogy az emberek teszik azt saját magukkal.

Forrás: TechCrunch és 9to5mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!