imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook nem bír magával, ha az Apple-autóról van szó


Most már több mint egy éve rendszeresen előkerül a téma, miszerint az Apple a színfalak mögött autófejlesztésbe fogott. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk szerint a Szilícium-völgyben nyílt titok, hogy min ügyködnek a titokzatos sunnyvale-i épületben, ahonnan többen furcsa hangokat véltek hallani.

Ráadásul úgy tűnik, Tim Cook még tüzeli is a találgatásokat az Apple terveivel kapcsolatban. Múlt héten a Forbes közölt egy interjút az Apple vezérigazgatójával, ami során természetesen szóba került az esetleges Apple Car is. Erre Cook nagyrészt a szokásos választ adta, miszerint sok mindennel szoktak kísérletezni, amiből aztán később nem lesz semmi. Elmondta azonban, hogy ahhoz, hogy kísérletezzenek, nincs szükségük sok pénzre – és itt utalt a számtalan mostanában felvett, elsősorban az autóipar felől érkező új alkalmazottra.

Az Apple által bérelt épület Sunnyvale-ben.
Az Apple által bérelt épület Sunnyvale-ben.

Ami pedig Tim Cook sokat sejtető nyilatkozatait illeti: most volt az Apple részvényesek éves találkozója. Ezen természetesen megint felmerült a szokásos téma, ahol a CEO ismét adta a lovat az összegyűltek alá:

Emlékeznek rá, amikor gyerekek voltak, és jött a karácsony este? Nagyon izgalmas volt. Nem tudhatták biztosan, hogy mire számítsanak amikor lemennek a lépcsőn. Nos, most egy ideig karácsony este lesz.

Ez alapján valamivel tényleg készül az Apple, csak azt nem tudjuk mivel. A fenti kijelentés természetesen nem erősíti meg egy az egyben azt, hogy konkrétan autón dolgozik az Apple, de azt igen, hogy dolgoznak valamin ebben a témában – amiről viszont nem mostanában fogják lerántani a leplet.

A CarPlay fejlesztéséhez valószínűleg nem lenne szükség ennyi autóipari mérnökre.
A CarPlay fejlesztéséhez valószínűleg nem lenne szükség ennyi autóipari mérnökre.

A részvényesi közgyűlésen egyébként egyhangúlag újraválasztották az igazgatótanács tagjait, így megtarthatta ezen posztját többek között Al Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke, Bob Iger, a Disney vezérigazgatója és továbbra is az igazgatótanács elnöke maradt Arthur D. Levinson. Összesen négy indítványt adtak be a részvényesek – köztük azt, hogy a cég 2030-ra elérje a nettó nulla értéket az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásában – ezek közül azonban egyiknek sem sikerült összegyűjtenie a szükséges szavazatmennyiséget. Megtudhattuk azt is, hogy átlagosan a nők fizetése a cégnél 99,6%-a a férfiakénak, a kisebbségek fizetése pedig 99,7%-a a fehér dolgozókénak. Tim Cook emellett az FBI-jal folytatott harcról is beszélt, mellyel kapcsolatban kijelentette:

Nem fognak megfélemlíteni minket.

Források: The Verge, Business Insider, AppleInsider.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!