imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook, Apple Keynote

Tim Cook nem csak beszél róla, tényleg imádja az iOS 11 legnagyobb újítását


Az Apple vezére korábban számos módon kifejezte, mennyi lehetőséget lát a kiterjesztett valóságban, így nem sokkal később az Apple már platformként kezdett el a technológiával kapcsolatosan gondolkodni. Az ARKit megjelenésével, majd később az iOS 11 debütálásával mindenki számára adott lett a generált és valós képek mixelése. Többek között Tim Cook is imádja az AR játékokat és appokat.

A Redditen ütötte fel a fejét az a beszélgetés, ahol egy oxfordi PhD hallgató részletezi, hogy Tim Cook, az Apple CEO-ja az egyetemen tett látogatása során milyen szenvedélyesen és mélyen merült el a kiterjesztett valóság kérdéskörében. Az ember azt gondolná, hogy egy ekkora cég vezetője azon kívül, hogy tehetséges üzletember, nem feltétlenül látja át a vállalat fejlesztéseinek technikai oldalát: azonban kiderült, hogy ez egyáltalán nem igaz.

A fórumozó arról számolt be, hogy Tim Cook látogatására készítettek egy rövid demót arról, hogy éppen min dolgoznak az egyetemen. A rövid demóból végül egy 15 perces szakmai beszélgetés kerekedett, ahol az Apple vezére megdöbbentően jól informáltnak bizonyult a témában. Nem is csoda, hiszen az ő szájából többször is elhangzott olyan megnyilvánulás, ami azt sejtette, az Apple számára a kiterjesztett valóság nem csupán egy játékszer, hanem egy olyan technológia, amire érdemes alapozni, sőt, legalább akkora ötletnek nevezte, mint magát az okostelefont.

Hihetetlenül meglepett a témában tanúsított tudásával. Számítottam rá, hogy magas szintű kérdéseket fog feltenni nekünk arról, hogy pontosan mit is csinálunk, de arra nem, hogy minden apró részletre rákérdez, mint például arra is, hogy az általunk használt mélységelemző kamera hogyan működik.

Egyelőre a kiterjesztett valóság jelen formájában nem tűnik nélkülözhetetlen technológiának, ugyanakkor rövid idő alatt viszonylag sok hasznos alkalmazás jelent meg az App Store-ban, bár akadnak szórakoztató példák is. Kicsit olyan érzésünk lehet ezzel kapcsolatban, mint az App Store születésekor: lassan indult, aztán egyre gyorsabb léptekkel fejlődött, mára pedig alkalmazások milliói találhatóak meg benne. Ahogy az alkalmazások egyre jobban meghatározták az iPhone fejlődését, úgy a kiterjesztett valóság által is valami egészen újszerű nagy dobás születhet.

Forrás: Cult of Mac

A kiterjesztett valóság nem csak az új iPhone-ok kiváltsága, ugyanakkor alapfeltétele az iOS 11, amelyet nem minden készülék támogat. Ha mindig naprakész telefont használnál, akkor az iPhone Green lehetőséget neked találták ki. További részleteket az iSTYLE oldalán olvashatsz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!