imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook: nem gyúrjuk egybe az iPadet és a MacBookot


Az Apple vezérigazgatója szerint ugyan az iPad Pro kiválthat egy asztali számítógépet, ők nem törekednek arra, hogy összeolvasszák az iOS rendszerét az OS X-ével, és egy hibridet hozzanak létre.

Múlt héten az iMagazinon is olvashattátok, hogy Tim Cook szerint az iPad Pro már rendelkezik a kellő paraméterekkel és képességekkel ahhoz, hogy egyesek számára akár egy notebookot, vagy egy asztali gépet is leváltson. Sokan ezen kijelentés után arra számítottak, ezek után a következő lépés a MacBook és az iPad összegyúrása lesz, hiszen előbbi “létjogosultságát” ezek szerint már Tim Cook is megkérdőjelezi.

Cook azonban tisztázta a helyzetet, mondván, hogy ő nem a Mac számítógépekre, kizárólag a Windows alapú PC-k kiváltására gondolt, amikor az iPad Próról beszélt.

Mi nem soroljuk egy csoportba a Macet és a PC-t. Arra próbáltam rámutatni, hogy az emberek iOS és Mac eszközöket egyaránt használnak.

Magyarán arról van szó, hogy az iPad Pro képes lehet kiváltani egy PC-t, de a Mac számítógépeket már más kategóriába sorolják, azokat továbbra is fontos, önálló terméknek látják.

Tim Cook nem is érti, az iPad Pro mellett kinek kellene még PC
Tim Cook nem is érti, az iPad Pro mellett kinek kellene még PC

Bár az Apple már sok olyan funkciót vezetett be, ami folyamatossá teszi az iOS és az OS X közötti együttműködést, a két rendszert, és főként a két termékcsaládot nem kívánják összeolvasztani: Cook szerint a vásárlók nem akarnak egy iPaddel összegyúrt MacBookot.

Meggyőződésünk, hogy a felhasználók nem akarják ennek a két terméknek a kombinációját. Az lenne a vége, vagy legalábbis attól tartunk, hogy kompromisszumokat kellene kötnünk, és egyik élmény sem lenne olyan jó, mint a vásárlók szeretnék. A világ legjobb tabletjét akarjuk megalkotni, és a világ legjobb Mac gépét. Ha összerakjuk a kettőt, egyik sem valósul meg. Valahogy kompromisszumokat kellene kötnünk.

Cook állításának abszolút van alapja, hiszen napjaink tablet-laptop hibridjeinek legnagyobb része is az összeolvasztásból fakadó kompromisszumokkal küzd, és azzal, hogy sem mint laptop, sem mint tablet nem tudnak kiemelkedő élményt nyújtani, szemben az iPadekkel és a Mac felhozatallal.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!