imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Tim Cook szerint ezt látnod kell!


Egy kortárs művészeti installáció több mint 26 millió pixelen, amiben 1200 ember történetét ismerheted meg iPhone-oddal.

A múzeumok próbálnak lépést tartani a korral. Számos helyen kaphatsz multimédiás eszközöket, amik segítségével megtudhatsz mindent a kiállítási darabról. De okostelefonunkon a Google segítségével sokszor az is elég, ha lefényképezzük az épp látott műtárgyat, egyből kapjuk az információt.

A JR néven ismert művész legújabb “festményével” ennél is tovább ment. A San Franscisco krónikájára keresztelt kiállítás elkészítéséhez összesen 1200 embert szólított le az utcán, és vette fel történetüket, amiket egyetlen alkotásba sűrített:

Olyan ez, mint egy óriás puzzle, ahol mindenki arra ahelyre került, ahova akart, majd megterveztem a hátteret köréjük. Ha ide nézel, épp egy baba születik! Épp miközben beszélgetünk róla.

Az összesen több mint 26 millió pixeles LED kijelző ugyanis teljesen egyedi tervezésű, és nem statikus. Minden ember mozog rajta a felvételeknek megfelelően, a saját helyén, valahogy így:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Chronicles of San Francisco, a video mural of 1206 San Franciscans @sfmoma 📸 @marc @camille

JR (@jr) által megosztott bejegyzés,


Ami pedig még izgalmasabbá teszi az egészet, hogy saját appot készítettek hozzá. Így elég a róla készült képre fókuszálni kameránkkal, és meghallgathatjuk az adott szereplő történetét. 1200 különböző hanganyagon. Egy ideig kitart a “hangoskönyv” ismétlés nélkül…

Az installációra Tim cook hívta fel a figyelmünket Twitteren az alábbi álleejtős videóval és a hozzá tartozó üzenettel:

Ezt mindenkinek látnia kell – San Farncisco krónikái egy mozgó mestermű jóbarátomtól, JR-tól, ami új dimenziót ad munkájának. Mindenkinek van egy története, JR pedig életre kelti ezeket. Gratulálok, JR!

A képek és a videók alapján pedig reméljük, hogy itthon is akad egy művész, aki hasonló krónikát készít mondjuk Budapestről!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!