imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tim Cook találkozott Ferenc pápával Rómában


Tim Cook a világ (még) legértékesebb vállalatának a vezérigazgatója, ebbéli minőségében pedig folyamatosan találkozik országok vezetőivel, más globális vállalatok vezérigazgatóival. Most viszont egy állítólag régóta előkészített út valósult meg: Ferenc pápa Rómában fogadta az Apple CEO-ját.

Róma püspökével, a katolikus egyház vezetőjével nem lehetetlen találkozni, bár a bejelentkezésnél kicsit több kell. Ne feledjük el, hogy a Vatikánnak saját diplomáciai és gazdasági érdekei és érdekeltségei vannak, úgyhogy van jelentősége annak, hogy a pápa éppen kit fogad, vagy hova látogat, a hívek örömére vagy bánatára. Ha Kádár Jánosnak sikerült találkoznia VI. Pál pápával 1977-ben, akkor az Apple CEO-jának sem lehet ez egy lehetetlen feladat, és úgy néz ki sikerült is.

Kép: 9to5Mac
Kép: 9to5Mac

Azért a múlt idő, mert bár hivatalos információkkal nem rendelkezünk, ez a fenti kép szivárgott ki, miszerint ma délelőtt Ferenc pápa negyed órácskára fogadta Timothy Donald Cook nevű személyt. Kicsit távolabbról tekintve ez akár egy sorozatnak is tekinthető, ugyanis a pápa múlt héten Eric Schmidtet, az Alphabet (Google) vezérigazgatóját fogadta. Kétséges, hogy bármi kiszivárogna a találkozóról, hisz ezek bizalmas beszélgetések, egyesek szerint a környezetvédelem biztos jó téma a negyed óra elütésére, ugyanis mindketten elkötelezettek ezen a téren. De ha nem, hát lehet Ferenc rákérdez, hogy miért nem megy az AirDrop, vagy hogy miért szakadozik a Wi-Fi a Szent Péter bazilikában. Nem zárjuk ki egy esetleges Tim Cook – Ferenc pápa szelfi lehetőségét sem.

XVI. Benedek első Twitter üzenete, amit egy iPad-ről posztolt.
XVI. Benedek első Twitter üzenete, amit egy iPad-ről posztolt.

A Vatikán részéről megfigyelhető egyfajta modernizáció, vagy legalábbis igyekeznek lépést tartani a korral. Még XVI. Benedek indította el a pápa hivatalos Twitter-profilját (@Pontifex), amit Ferenc tovább folytatott, de neki már saját alkalmazása is van, a hivatalos The Pope App. Ferenc pápa az „Isten ajándékának” nevezte az internetet, és más területeken is egészen más véleményt fogalmazott meg, mint elődei. 2015-ben egy jótékonysági árverésen Őszentsége iPadje 30 500 dollálért kelt el, amit egy uruguay-i középiskolának ajánlottak fel.

Ferenc pápa gravírozott iPad-je.
Ferenc pápa gravírozott iPad-je.

Természetesen nem ez az Apple és a Vatikán első találkozása. Steve Jobs és Steve Wozniak a Blue Box teszteléseként hívták fel a Vatikánt, magukat Henry Kissingerként aposztrofálva, hogy a pápával szeretnének beszélni. Bár jól tudták utánozni az egykori amerikai külügyminiszter németes akcentusát, elnevették magukat a telefonban és a lebuktak. A pápa egyébként is aludt.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!