imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megjöttek az októberi Keynote meghívói

Kövesd velünk az eseményeket!

Tim Cooknak csak jó évei voltak idáig az Apple élén


Legalábbis így értékeli az elmúlt közel hét éves időszakot, amit a vállalat vezérigazgatójaként töltött. A Fast Company-nak adott interjúban beszélt még arról, hogy mennyire nem szereti a negyedéves jelentéseket, és hogy a felhasználói visszajelzéseket tartja a legfontosabb mérőszámnak.

Tim Cook felügyelete alatt az Apple több száz millió iPhone-t adott el, sok milliárd dollárnyi profitot zsebelt be és többek közt olyan új termékekkel rukkolt elő, mint az Apple Watch, az AirPods vagy legutóbb a HomePod. Nem csoda tehát, hogy a vezérigazgató sikernek könyveli el eddigi praxisát:

Csak jó éveim voltak. Komolyan mondom. Még ha csak bevételi szempontból nézzük – körülbelül 6 milliárd dolláros éves bevételről indultunk -, akkor is hihetetlenül jó éveket tudhatunk magunk mögött. Belülről érezhető volt, hogy valami megindult és folyton egyre jobb – ezt kívülről nem láthatják az emberek.

Tim Cook szavait a negyedéves jelentések is sorra megerősítik. A tavaly év végét magába foglaló idei első jelentésben például 88,3 milliárd dolláros bevételről mesélhettek a befektetőknek, aminek utóbbiak biztosan örültek, hiszen ez 13%-kal több, mint az eddigi rekord, ami mindenképp szép eredménynek mondható. Ettől függetlenül Cookot nem különösebben érdeklik a jelentések:

Mi értelme van annak, hogy egy vállatot 90 naponta méricskélsz, amikor a befektetések hosszú távon térülnek meg. Ha egy napra én lennék a világ királya, ez az egész teljesen megváltozna. Nem tartom valami sokra ezt a gyakorlatot. Persze foglalkozni kell vele, mert érint párunkat – meg kell ejtenünk a konferenciahívást és így tovább – de valójában változtat bármit is a vállalaton? Nem.

Aztán külön kitért arra, hogy a 90 naponkénti számháborúzás helyett sokkal többet ér a szemében a felhasználói visszajelzések. Állítólag minden nap számos megjegyzést, kritikát és észrevételt olvas, szavait idézve: a felhasználók „kincset érnek“.

A részvényárfolyam csak egy eredmény, önmagában nem dicsőség. Számomra ez a termékekről és az emberekről szól. Sikerült megalkotnunk a legjobb terméket, sikerült gazdagabbá tennünk az emberek életét?

Forrás: Buisness Insider

Nem mindenki rajong Tim Cook-ért mint vezérigazgatóért. De vajon lenne-e jobb jelölt jelenleg az Apple élére? Ebben a cikkben ezen morfondíroztunk egy kört.

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!