imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tipp: Ha zárolt az iOS-készülék…


Még az iOS 7 megjelenésével kaptunk egy nagyon hasznos új iCloud-szolgáltatást; ez az iPhone keresése (Find My iPhone). Ez elsősorban a sajnos igen gyakori lopások visszaszorításában jelent nagy előrelépést, hiszen megnehezíti az iOS-eszköz törlését és lehetetlenné teszi annak aktiválását a hozzá rendelt Apple ID jelszavának ismerete nélkül.

Ez az aktiválási zár (Activation Lock) funkció, amely az iPhone keresése szolgáltatás bekapcsolásával automatikusan aktiválódik. Igazán hatékony védelem, bár igaz, ha a tolvajnak van annyi esze, hogy nem kapcsolja be többé a telefonunkat, nehezen akadunk a nyomára, de legalább papírnehezékké válik, hiszen aktiválni többé nem lehet. iOS eszközt lopni tehát többé nem érdemes.

Mi történik akkor, ha eladott készülékünk új tulajdonosát figyelmetlenségből zárjuk ki a készülék törlésének lehetőségéből, vagy épp mi kerülünk abba a kellemetlen helyzetbe, hogy zárolt készüléket vásárolunk? Nem is írnék erről, ha nem tapasztalnék gyakran ilyet. Előfordul, hogy a felhasználók nem is tudják, hogy bekapcsolták az aktiválási zárat, számtalan iPhone-hirdetést lehet találni, ahol „telepített programokkal” kínálják a készülékeket, ami feltételezi, hogy az iPhone keresését is úgy hagyják, ahogy van: bekapcsolva.

Egy az Apple világában még járatlan vevőjelölt pedig miért is tudná, hogy azokat a programokat soha nem tudja majd frissíteni, a készüléket nem tudja törölni? Az eladó utólag nem fogja megadni Apple ID-je jelszavát. Nincs is erre szükség, a helyzet távolról is orvosolható.

Kapcsoljuk be a készüléken a Repülőgép módot, vagy kapcsoljuk ki.

image-1414842908-20141101_113035000_iOS

 

Kérjük meg az előző tulajdonost, hogy látogasson el egy Mac-ről vagy PC-ről a következő weboldalra: http://icloud.com/find

Screen Shot 2015-01-22 at 16.19.59

 

Belépés után látja majd a szolgáltatásba regisztrált összes eszközét, köztük az offline eszközt is, melynek neve mellett talál egy x-et, rákattintva a rendszer felajánlja az Apple ID-vel való összekapcsolás megszüntetését.

Screen Shot 2015-01-22 at 16.30.50

Ha ez megtörtént, szabadon rendelkezhetünk a megvásárolt készülék felett, de saját védelmünk érdekében ne feledjük bekapcsolni immár saját iCloud-fiókunkra az iPhone keresését.

Vásárlás előtt ezen a linken érdemes ellenőrizni, hogy a megvételre szánt készülék zárolt, avagy nem.

Az Apple hivatalos weboldalán találunk egy linket hasznos tanácsokkal az iOS-eszközök eladása-elajándékozása előtti teendőkről.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!