imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tippelj, az iPhone XS melyik új funkciója hozza a legtöbb profitot?


Az Apple tartva magát korábbi stratégiájához, jelentős árréssel adja az értékes belső tárhelyet a felhasználóknak. De legalább mostmár nem lehet rá panasz, hogy túl kevés.

A most szeptemberben bemutatott iPhone XS és iPhone XS Max készülékek ugyebár három különböző méretű tárhellyel rendelhetők. A legkisebb, belépő változat 64 gigás, a középutas megoldás 256 giga, de igény szerint választhatjuk az egészen brutális 512 gigás modellt is, ha ez lenne a perverziónk.

Alapvetően ez a helyzet sokkal szerencsésebb annál, mint ami korábban volt. Ha még emlékeztek ugyanis, körülbelül az iPhone 6s magasságáig állandó probléma volt a belépő modellek nagyon minimálisra vett memóriakapacitása, csakúgy, mint manapság a MacBookoknál. Három évvel ezelőtt még simán 16 gigával kínálták az alapmodellt, holott a 4K videózás már akkoriban is javában elérhető volt, csakúgy, mint most.

A helyzetet valamelyest normalizálta az iPhone 7, ahol minden duplázódott ugyanazon az áron, a mostani 64 gigás minimál felszereltség pedig már egyenesen gáláns gesztusnak értékelhető Apple-ös tempót nézve. Az pedig, hogy 512 gigás változat egyáltalán létezik egészen szokatlan lépés az Apple-től, a konkurenciánál se nagyon látni ekkora beépített tárhelyet, márpedig nem ők szoktak lenni akik megnyitnak efféle trendeket.

Azért nem olyan véletlen ez…

A Bloomberges Mark Gurman információ szerint ugyanis az Apple minden eddigénél nagyobb haszonkulccsal számol ennél a modellnél. Számszerűsítve az 512-es változat állítólag 241 dollárral többet hoz a konyhára, mint a 64 gigás. Tavaly az iPhone X-nél még csak 107 dollár volt a különbség a legkisebb és a legnagyobb tárhelyméretű készülékek által termelt bevétel közt.

Figyelembe véve, hogy becslések szerint az Apple-nek a 64 gigás iPhone XS NAND lapkája 23,68 dollárba, a 256 gigás modellé már 66,24 dollárba, míg a legnagyobb 512 132,48 dollárba kerül egységenként, nem nehéz összetenni, hogy az új iPhone-ok legjobban profitáló új funkciója a tárhely lett.

Tegyük hozzá ugyanakkor, hogy ezt a növekedést annak köszönheti az Apple, hogy tavalyhoz képest a NAND chipek beszerzési ára gyakorlatilag megfeleződött. Ők csak egyszerűen nem szóltak erről az árazást végző kollégáknak…

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!