imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tippelj, hány aktív iPhone van forgalomban az Egyesült Államokban!


Ennyit előzetesen is elárulhatok, hogy baromi sok. Ráadásul folyamatosan növekvő mennyiség, ami nem rossz eredmény egy alapvetően stagnálásba hajló piacon.

Persze ettől még érezhetőek a hanyatlás jelei itt is. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) felmérte, hogy mennyi használatban lévő, azaz aktív iPhone van forgalomban az Egyesült Államokban. És hát elég sok. Nevesül:

181 millió darab.

Ez 5 millióval több mint az előző negyedév 176 millió példánya, azaz 3%-ot növekedést könyvelhet el magának az Apple a legfontosabb piacán. Tavaly ilyenkor pedig 159 millió iPhone mozgott közkézen, így éves szinten 14%-os növekedésért bonthatnak pezsgőt.

Igaz, nem egy üveg Krug Clos d’Ambonnay 1995-öt, csak egy Törley Gálát, mert összességébe véve ezek a számok mégsem annyira szépek, mint például 2016-ról 2017-re nézve, amikoris 17%-os növekedést tudtak elérni, a negyedévben pedig 4%-ot. Mindenesetre ahhoz képest, hogy évek óta stagnálásba hajlik a piac, nem olyan rossz ez.

Főleg, hogy a későn érkező, de kedvező ár-érték aránya miatt feltehetően különösen népszerű iPhone XR még nincs benne a statisztikában. Benne vannak viszont az újabb generációs modellek, amik a CIRP szerint az XS, XS Max, 8, 8 Plus és X modelleket jelentik. Ezek a 180 millió 25%-át teszik ki, és tartalmazza azt a 2 millió iPhone XS és XS Max példányt is, amit a negyedév utolsó 10 napjában adtak el.

Az ehhez hasonló piackutatóktól származó statisztikák a jövőben kiemelten fontosak lesznek, hiszen az Apple a mostani negyedéves jelentés során leszögezte, hogy többet nem mondja meg, hogy melyik iPhone-ból mennyi fogyott. Hivatalos információk híján pedig csak ezekre támaszkodhatunk majd.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!