imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Titkos kijelzőlaboratóriumot nyitott az Apple Tajvanban


Az Apple egy új laboratóriumot nyitott Tajvan északi részén, ahol a jövő iPhone-jainak és iPadjeinek kijelzőivel kísérleteznek – jelentette a Bloomberg nevük elhallgatását kérő, a létesítményt ismerő forrásokra hivatkozva.

A források szerint legalább 50 ember dolgozik a Longtanban található épületegyüttesben, akiknek a nagy részét a helyi Qualcommtól és az AU Optronicstól toborozta az Apple. Magát az épületet is az előbbi cégtől vásárolták meg, itt fejlesztették korábban a Mirasol névre hallgató különleges kijelzőtechnológiát. A Bloomberg megkereste az Apple egyik szóvivőjét, Kristin Huguet-t is, a cupertinói cég azonban nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

A lap forrásai szerint cél a korábbinál hatékonyabb, fényesebb és vékonyabb kijelzők kifejlesztése az Apple hordozható eszközei, például az iPadek és az iPhone-ok számára, a fejlesztés pedig valamikor idén indult el. Ezzel az Apple csökkenthetné a külső kijelzőgyártóktól, például a Samsungtól, az LG Displaytől, a Sharptól, és a Japan Displaytól való függőségét. Az Apple nem veri túlságosan nagy dobra a jelenlétét a térségben:

Az épület – mely a Longtan Science Park egyik sarkában található egy új, épülő biotechnológiai gyár és egy erdő között – kívülről nem sok jelét mutatja annak, hogy a világ legértékesebb cégének tulajdonában van. A Tajpej belvárosától 50 kilométerre, a Foxconn főhadiszállásától pedig egyórányi autóútra található fehér épületen semmiféle tábla vagy felirat nincs, éles ellentétben a szomszédos Leotek, TSMC és AU Optronics méteres logóival.

A szóban forgó tajvani épület. | Fotó: Bloomberg
A szóban forgó tajvani épület. | Fotó: Maurice Tsai / Bloomberg

A Bloomberg újságírói egészen a recepcióig jutottak, ahol meglehetősen árulkodó jelekre bukkantak: a falon egy Apple logó volt, a pulton lévő iMacen az Apple szokásos, vendégek számára biztosított regisztrációs szoftvere futott. Később egy kisebb csoportba is belefutottak, akik cigarettaszünetet tartottak, a nyakukban pedig Apple-beléptetőkártya lógott. A létesítmény tulajdonosát és célját illetően azonban senki nem akart szóba állni a lap munkatársaival.

Az Apple készülékei az Apple Watch kivételével jelenleg mind hagyományos LCD-technológiát használnak, más gyártók azonban évek óta alkalmazzák az OLED-kijelzőket az okostelefonokban, többek között azok vékonysága és egyszerűbb hajlíthatósága miatt – noha a színhelyesség miatt többen kritizálják a technológiát.

Korábbi híresztelések szerint az Apple 2018-ban lépné meg a nagy váltást, vagyis ekkor állnának át a hagyományos LCD-ről az OLED-re. A hírek hatására egyébként több gyártó – például az LG – is elkezdte felpörgetni az OLED-gyártókapacitását. A mostani események azonban azt is mutathatják, hogy másfelé indulnak el, például a Mirasol IMOD-technológiájának irányába.

Forrás: Bloomberg via The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!