imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyílik az iSTYLE adventi naptára

Bomba jó karácsonyi ajánlatok az iSTYLE-tól!

Titkosítás engedélyezése Macen


A FileVault titkosítás egy olyan alapvető rendszerszolgáltatás, ami minden Maces számára elérhető és biztonságos megoldás az adatok védelmére. Mutatjuk, hol tudod aktiválni, ha eddig nem tetted volna.

Nem győzzük hangsúlyozni mennyire fontos az adatok védelme. A lemez titkosításávál a lehető legnagyobb biztonságban lehetnek a számítógépen tárolt személyes fájljaid és adataid. Az aktiválásával a meghajtó teljes tartalmát titkosítja. Ezt csupán egyszer kell megtenned, hiszen ha újraírod vagy felülírod a merevlemezt vagy a gépedben lévő SSD-t, akkor az új fájlok ugyanúgy védve lesznek. Néhány egyszerű lépés útján te is igénybe veheted a FileVault előnyeit:

  1. Nyisd meg a Rendszerbeállításokat, majd a Biztonság és védelem menüpontot.
  2. Kattints a lakatra.
  3. Add meg a fiókodhoz tartozó jelszavad.
  4. Kattints a FileVault opcióra.
  5. Kapcsold be a FileVault opciót. Ezen a ponton eldöntheted, hogy az iCloud jelszavunkkal szeretnénk védeni a titkosítást vagy létrehozhatunk egy visszaállító kulcsot. Extra szenzitív adatok esetén érdemes az utóbbit használni. Egyéb esetben engedélyezd az iCloud fiókot.
  6. Nyomj a tovább gomra.
  7. Ha végig ért az állapotjelző, akkor készen is vagy.

Ha további hasznos funkciók közt böngésznél, akkor Tippek rovatunk a megfelelő hely számodra!

iPad 6. gen. + Crayon

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!